18 °C Antwerpen, BE
dinsdag 23 juli 2024
18 °C Antwerpen, BE
dinsdag 23 juli 2024

Anne De Baetzelier: “Hij was er misschien niet meer geweest”

Foto: Maarten Geukens

Er zijn van die momenten in je leven waarop je jezelf voor het hoofd kan slaan. Momenten die je liever niet had meegemaakt of veroorzaakt en die je misschien had kunnen vermijden. Ook Anne De Baetzelier heeft zo’n momenten.

“Ik heb in mijn leven twee keer niet naar m’n intuïtie geluisterd en het gevolg was een gruwelijk ongeval met één van de kinderen. Vincent was 3,5. Voor hetzelfde geld was hij er niet meer geweest”, zegt Anne in Het Laatste Nieuws.

Het gebeurde in 2001  toen Anne haar man in het buitenland zat. Die bewuste dag zou hij naar huis komen en Anne zou hem verrassen met een taartje.

“We waren die ochtend naar de markt in Steenokkerzeel geweest en ik had de auto geparkeerd voor een bakker. Maar in plaats van daar naar binnen te stappen voor dat taartje, begon ik na te denken. Mijn man had een groot handel in zoetwaren: die bakker was geen klant en ik redeneerde: in Kampenhout zit een bakker die wel klant is, laat ik daar maar naartoe rijden.”

Aangekomen bij de bakker parkeert Ann haar auto aan de overkant van de straat en laat ze haar kinderen uitstappen. “Ik zeg tegen hen dat ze moeten uitstappen aan de kant van de stoep, en dat doen ze ook. Maar tegen dat ik bij hen ben, is Vincent al naar de bakker aan het lopen en een meter voor mijn neus wordt hij aangereden door een auto.”

Het werden bange momenten voor Anne en de twee andere kinderen en het enige wat ze kunnen doen is afwachten. “Hij heeft uiteindelijk 5 dagen in een coma gelegen en was verlamd aan de rechterkant. Maar gelukkig is hij nu helemaal hersteld. Maar die week was de pijnlijkste en moeilijkste week van mijn leven.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today