12 °C Antwerpen, BE
dinsdag 21 maart 2023
12 °C Antwerpen, BE
dinsdag 21 maart 2023

Anneke Van Hooff wordt presentatrice bij Ment TV

Anneke Van Hooff
© Ment TV

Ment TV maakt sinds 7 jaar een nationaal kijk- en luisterproduct; een samensmelting van het radio- en televisiegevoel. Alle presentatoren en presentatrices, op Frederik Gooroms na, zijn ook actief als zanger of zangeres en hebben dus een maximale binding met de sector. Nog zo iemand komt de ploeg nu vervoegen: Anneke van Hooff.

Deze zomer presenteert Anneke een reeks aan programma’s en dit najaar start ze, ondermeer samen Frederik Geeroms, een gloednieuw live programma op. Anneke staat dus voor een grote uitdaging.

“Na het einde van ‘de Grietjes’ was ik helemaal toe aan een nieuwe schwung in mijn carrière,” steekt Anneke Van Hooff van wal. “Een eigen Nederlandstalige single en presenteren bij Ment TV passen daar voor 100% in! Het is een grote verrassing dat de single nu al 8 weken Vlaamse Ultratop Top 50 op Radio 2 haalt. Ik had geen verwachtingen gecreëerd maar “ik schreeuw het uit” wordt blijkbaar warm onthaald en daar kan ik alleen maar heel blij me zijn. Ondertussen heb ik een hele leuke show met allerlei ambiancenummers samengesteld, ik kan dus opnieuw beginnen optreden. Of het nu zingen, presenteren of acteren is: ik hou van alledrie evenveel, dus laat die opdrachten maar komen!”

Ook Marc Hallez van Ment TV, is erg opgetogen met de komst van Anneke Van Hooff. “De screentests die we met Anneke deden waren verbluffend. Anneke is een vakvrouw, een spontaan natruurtalent dat steunt op een reeks aan ervaringen. Het spreekt voor zich dat haar ervaring bij omroepen als Jim (Medialaan) en de SBS-zenders erg van pas zullen komen bij wat ze op Ment TV gaat doen. Maar ook de radio-ervaring zal ze tijdens de live programma’s, die we dit najaar met haar gaan opstarten, erg van pas komen. Daarin wordt ‘het NU-moment’ en de interactie met de kijkluisteraar erg belangrijk. Anneke van Hoof past perfect in de madieconvergentiegedachte tussen radio-tv-online waar MENT volop aan werkt.”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today