10 °C Antwerpen, BE
dinsdag 23 april 2024
10 °C Antwerpen, BE
dinsdag 23 april 2024

Annie Geeraerts: “Je moest toen vooral jezelf vermaken”

Foto: DPG Media

Met haar 97 lentes heeft Annie Geeraerts al veel mooie herinneringen kunnen maken in het leven. Maar er zijn toch enkele die haar het meest zijn bijgebleven.

“In mijn jeugd was creatief zijn mijn tweede natuur, want lang voordat er sprake was van televisie of internet, moest je jezelf vermaken. Speelgoed beperkte zich tot een bal of een pop. Eén van mijn favoriete bezigheden was om met de voiture met mijn jongere broer of zus blokje rond te rijden. Tegenwoordig gaan kinderen op reis met hun ouders of op kamp, maar dat was in de jaren 20 en 30 helemaal nog niet de gewoonte. Maar wat je niet kent, kun je niet missen, hé”, zegt Annie in Primo.

Als Annie terugblikt op haar jonge jaren, dan moet ze toegeven dat ze nooit echt een fuifbeest was. Zij verkoos een toneelstuk boven een dansmiddag.

“In 1954 ben ik getrouwd. Jarenlang was de trouwfoto van mijn man René, die in 2007 overleed, en mij te zien in de begingeneriek van ‘Familie’. Mijn man en ik hebben in de jaren 50 onze eerste auto gekocht. Het cliché dat een auto symbool staat voor vrijheid, dat kan ik volledig beamen.”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today