26 °C Antwerpen, BE
maandag 15 augustus 2022
26 °C Antwerpen, BE
maandag 15 augustus 2022

Annie Geeraerts ziet gelijkenissen met Tweede Wereldoorlog

Annie Geeraerts (Anna)
@VTM

Familie-actrice Annie Geeraerts behoort met haar 93 jaar tot de risicogroep voor het coronavirus. Toch leeft de bomma uit Familie niet in angst. “Ik ben van nature geen bangerik,” onthult de actrice in Dag Allemaal. “Bang zijn helpt je niks vooruit, hé.”

Annie Geeraerts vertelt in het interview ook dat ze bovendien niet erg vatbaar is voor ziektes. Al zoekt ze het natuurlijk ook niet op. “Binnenzitten is niet leuk, maar als het moet, dan moet het,” klinkt het nuchter bij Annie Geeraerts.

Annie Geeraerts was veertien jaar toen de Tweede Wereldoorlog uitbrak. De actrice ziet gelijkenissen met de tijd van toen. “Ook toen waren de straten verlaten, mochten we niet buiten zonder vergunning of geldige reden en moest je aanschuiven om de supermarkt binnen te mogen. De gelijkenis met de oorlog is echt niet ver weg.” En dan denkt Annie Geeraerts soms wel eens ‘Ga ik dat nu allemaal opnieuw moeten meemaken?’ Want de actrice spreekt klare taal in Dag Allemaal: “Dit ís eigenlijk een soort oorlog, maar op een ander niveau. We zitten gevangen, kunnen niet weg en zijn beperkt in ons doen en laten.”

Binnenkort start Entertainment Today met een (wekelijkse) nieuwsbrief. Mis dit niet en schrijf je nu meteen in!

* verplicht in te vullen
Entertainment Today