12 °C Antwerpen, BE
maandag 20 mei 2024
12 °C Antwerpen, BE
maandag 20 mei 2024

Antwerpse Sinksenfoor wordt onderwerp in zomerse komedie van Het Achterland

De Sinksenfoor
© Het Achterland

Productiehuis Het Achterland neemt ons deze zomer mee naar ‘De Sinksenfoor’, alweer een Antwerps begrip na ‘Viva Minerva’ en ‘Café Beveren’.

Regisseur Jeroen Maes tekende voor het script en mag beschikken over opvallende namen in zijn cast. Carry Goossens en Danni Heylen mogen nog eens een koppel vormen op de scène. Acteur Luc Caals is voor het eerst sinds jaren in de zomer te zien in Antwerpen in plaats van aan de kust. En de fans van Timo Descamps zullen bijzonder blij zijn dat Timo na zijn professionele activiteiten in L.A. opnieuw te zien is op de scène in Vlaanderen. Toppers als Linda De Ridder, Brent Pannier en Anne Van Opstal maken de cast compleet.

Kortom, het publiek krijgt deze zomer in het Fakkeltheater weer een mooie mix van gevestigde waarden en fris acteertalent te zien.

Roller coaster love story

In ‘De Sinksenfoor’ maken we kennis met enkele gedreven forains. Zo is er onze top-entertainer Firmin, die zijn paardenkoers op geheel eigen wijze van commentaar voorziet. Zijn vrouw Vivianne waakt, als een volleerde moederkloek, over haar eendjes in de Duck Race. En bij Suzy vind je de beste oliebollen van ’t stad. Jakke jaagt u de stuipen op het lijf in zijn spookkot Scary factory, indien hij goed personeel vindt echter, want keer op keer geven zijn levende zombie’s er namelijk de brui aan.

Tot we kennis maken met Bram, een ietwat verlegen jongeman maar, gebeten door de foormicrobe. Jakke koestert nieuwe hoop, maar die is van korte duur, ook Bram wil het na een korte sessie reeds opgeven. De verschijning van de beeldschone Anita – dochter van Firmin en Vivianne – doet hem op slag van gedachten veranderen. Dat Anita echter voorbestemd is voor Ronny – de zoon van Jakke – , is dan weer een domper voor Bram, zeker als blijkt dat Ronny nogal een kort lontje heeft en op de koop toe eigenaar is van een schietkraam.

Een explosieve situatie dus die elk moment kan ontploffen en voor vuurwerk zorgt – iets wat op de Sinksenfoor niet misstaat, natuurlijk. “De Sinksenfoor” belooft een ware rollercoaster love-story te worden. We nemen u mee in een roetsjbaan vol humor, heerlijk herkenbare personages en verrassende wendingen.

Praktisch

‘De Sinksenfoor’ staat vanaf 29 juni tot en met 19 augustus op de affiche van de Rode Zaal van het Fakkeltheater te Antwerpen.  Tickets en info op www.fakkeltheater.be of via 070 246 036

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today