12 °C Antwerpen, BE
donderdag 23 mei 2024
12 °C Antwerpen, BE
donderdag 23 mei 2024

Bart Kaëll: “Dat had ik nog nooit meegemaakt”

Bart Kaell
© Medialaan/VTM

Hoewel Bart Kaëll en Jan Leyers beiden al heel lang in het vak staan, kenden ze elkaar niet zo heel erg goed. De muziekshowbusiness is een deel van de media waarin heel erg in hokjes wordt gedacht en Jan en Bart bevinden zich op dat gebied niet in hetzelfde hokje.

Maar ondanks dat ze elkaar niet vaak spraken, kende Bart de nummers van Soulsister wel en omgekeerd.

“Ik ken alle hits van Bart, alle 48!”, grijnst Jan in Dag Allemaal. “Ik schrijf al mijn hele leven nummers voor anderen. Voor Clouseau, voor Natalia, voor musicals, noem maar op. En dan probeer ik me te verplaatsen in de artiest, stel ik me bijvoorbeeld een vol Sportpaleis voor, de lichten gaan uit, Clouseau komt op, spots gaan aan, en wat hoor ik dan? Toen ik meeschreef aan Bart zijn zomersingle dacht ik dan wel niet aan het Sportpaleis, maar wel een festival in de zon”, lacht Jan in Dag Allemaal.

Eerder schreef Bart ook mee aan zijn single ‘Zomerlief’ en daar was hij niet meteen van overtuigd. Als we Jan mogen geloven vond hij de akkoorden te moeilijk en de zanglijn te lastig.

“Maar ik heb toen veel bijgeleerd. Ik heb het liedje en de melodie zin per zin ontleed. Dat had ik nog nooit meegemaakt. Ik vond dat een openbaring. Maar het publiek verwacht nu eenmaal vlotte meezingers van mij.”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today