22 °C Antwerpen, BE
zondag 21 juli 2024
22 °C Antwerpen, BE
zondag 21 juli 2024

Bart Peeters: “Dat lijkt erger dan het is”

Hulpverleners vroegen om een foto

Stel je maar eens voor, je bent een bekende zanger en je bent getuige van een verkeersongeval. Buiten het helpen van de gewonden, willen de hulpverleners ook graag met je op de foto. Ondenkbaar, toch? Toch overkwam het Bart Peeters, die de hele situatie goed weet te relativeren.

“Dat lijkt erger dan het is. Ik kwam die avond met mijn broer van een optreden, we zagen iemand over de baan slingeren en vervolgens tegen een brug knallen. Die mens was vermoedelijk op slag dood, alleen wisten we dat toen nog niet. We belden de ambulance, maar toen die mannen arriveerden, zeiden ze meteen: ‘Allee Bart, die mens is dood. Dat zie je nu toch zelf ook? Dat is iets voor de brandweer.’ En vervolgens vroegen ze inderdaad om een foto. Da’s raar, ja: ik zat nog met mijn gedachten bij die mens. Misschien had die wel een vrouw en kinderen.”

Bekend zijn heeft dus zo zijn nadelen en voordelen. En die bekendheid kwam Bart ooit eens een keertje goed van pas. “Ik liep eens over een plein in Amsterdam en plots stond een bende voor mij met echte wapenstokken in hun handen. Ik merkte dat ze me herkenden en probeerde niet te tonen dat ik bang was. Dus zei ik: ‘Jongens, jullie gaan plaats moeten maken want ik moet hierlangs.’ Dat lukte vreemd genoeg, mogelijk ook omdat ze dachten dat er misschien wel een camera in de buurt was”, vertelt Bart aan Humo.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today