7 °C Antwerpen, BE
zaterdag 9 december 2023
7 °C Antwerpen, BE
zaterdag 9 december 2023

Bart Peeters onder vuur: “Dat is nochtans het lievelingsliedje van mijn vrouw”

Hij kwam onder vuur te liggen

Foto: Peter De Smedt

Iedereen die een liefhebber is van de muziek van Bart Peeters zal zeker eens gelachen hebben bij het nummer: ‘Wat mag er nog wel’. Of misschien wel eens de wenkbrauwen gefronst hebben. De tekst is komisch, eerlijk, maar misschien stuit het bij veel vrouwen en mannen ook wat tegen de borst; ‘Ik praatte met een kinesiste, ook even met haar decolleté. Ze werd boos en ze siste stop daar onmiddellijk mee’.

Het nummer werd ook in de media niet zo positief onthaald. Maar daar trekt Bart zich maar weinig van aan. “«Dat liedje is nochtans het lievelingsnummer van mijn vrouw. Het gaat over waarom mannen vrouwen nooit zullen begrijpen: soms denken we dat wij een hond zijn en vrouwen een koekje, dat is een relict uit de oertijd”, lacht hij in Humo.

Al kan Bart de reacties in Vlaanderen wel begrijpen. “Ik weet dat je zulke dingen niet mag zeggen, maar je kunt de natuur ook niet helemaal weggommen. Soms is een liedje een toneelstuk in het klein, en speel ik mijn favoriete rol: die van de man als loser. Je vóélt ook gewoon dat in de eerste versie van mijn tekst stond: ‘Ik praatte met een feministe’. Ik dacht: ‘We gaan de grootste problemen proberen te voorkomen.”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today