3 °C Antwerpen, BE
dinsdag 23 april 2024
3 °C Antwerpen, BE
dinsdag 23 april 2024

Bart Peeters: “Relativering is niet altijd verplicht”

Hij mocht optreden in Amerika

Bart Peeters heeft er al een mooie carrière opzitten. Ook hij kwam als zanger wel eens in een mediastorm terecht, maar hij liet vooral de mensen genieten van zijn enthousiasme en straffe songs. Een mijlpaal voor Bart was zijn aanwezigheid bij de doorbraak van Eddy Wally in Amerika. Althans, dat was wat Eddy dacht.

“Dat was niet zo’n gezond talent voor relativering: de doorbraak van Eddy Wally in Amerika”, begint Bart in Humo. “Het was het gezegende jaar 1989 en de wat rare Jos Ghysen nam een speciale aflevering van ‘Te bed of niet te bed’ op in New York. Zijn dochter werkte daar namelijk op de Vlaamse ambassade. Er waren zo’n tweehonderd mensen aanwezig, allemaal Vlamingen werkzaam in New York.”

Bart mocht er in de show een nummer komen spelen, net zoals Eddy Wally. Hun optreden was een succes en de Vlamingen enthousiast. “Later hoorde ik Eddy overal beweren dat hij in Amerika was doorgebroken. En toen viel mijn frank: ‘Shit, ik was daarbij! Dat was op die ambassade voor tweehonderd Vlamingen.’ (lacht) Relativering is niet altijd verplicht, het tegendeel kan ook weleens mooi zijn.»

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today