18 °C Antwerpen, BE
woensdag 29 mei 2024
18 °C Antwerpen, BE
woensdag 29 mei 2024

Bart Peeters vertelt openhartig over terugkeer van de ‘Droomfabriek’

Foto: DPG Media

Alles keer terug, dus ook de ‘Droomfabriek’, zo blijkt. En dit doet blijkbaar toch heel wat stof opwaaien. Vooral omdat Bart Peeters vergezeld zal worden door Gloria Monserez en men eerder had verwacht dat het een dame op leeftijd zou zijn.

“Ik ben zelf ooit de Thomas Huyghe van dienst geweest met Martine Tanghe voor Kom op tegen Kanker, en in Nederland met Sonja Barend en Martine Bijl, maar dat is eerlijk gezegd lang geleden en vooral: ik dacht toen zelf helemaal niet aan ageism of genderism om de simpele reden dat ik jong was, en dan ben je daar niet mee bezig”, aldus Bart Peeters in De Morgen.  

“Ik mocht zelf een VRT-vrouw voorstellen voor De droomfabriek, en qua sterke vrouwen kan het daar eigenlijk wel tellen. Ik vroeg het beleefd aan Gloria Monserez omdat het plan is: we respecteren het format maar we geven het vooral ook een eigentijdse injectie”, bekent Bart.

“Ik haal samen met Gloria al een paar jaar zonder kleerscheuren de Sint binnen, live op tv, en ik wist: met haar kan ik ‘over de eeuw heen pingpongen’, als die sport al bestaat”, verklaart Bart aan De Morgen.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today