14 °C Antwerpen, BE
zaterdag 25 mei 2024
14 °C Antwerpen, BE
zaterdag 25 mei 2024

Bekijk de eerste beelden van de docufilm ‘Will Tura, Hoop Doet Leven’

will tura
© KFD

Op 12 september komt ‘Will Tura, Hoop Doet Leven’ in de zalen en de trailer is inmiddels klaar. De film schetst een beeld van Will Tura als onvermoeibare werker en zanger. Een rasperformer wiens leven niet altijd over rozen is gegaan, maar die langzaam maar zeker naar de top is geklommen.

Jean Kluger, die 50 jaar lang Wills producer en uitgever was, heeft regisseur Dominique Deruddere gevraagd om zijn visie over de artiest te verfilmen.

‘De Keizer van het Vlaamse lied’ is erg gesteld op zijn privacy, maar in deze film wordt aan de hand van privé foto- en filmmateriaal voor het eerst een beeld geschetst van de persoonlijke kant van de artiest. Het resultaat is een compromisloos beeld van ’s mans rijkgevulde leven dat off screen wordt verteld door Jan Decleir.

Samen met Myriam Dekoster, die al tientallen jaren met Jean Kluger en Will Tura samenwerkt, schreef Dominique Deruddere het scenario van ‘Will Tura, Hoop Doet Leven’. De productie is in handen van Jean Kluger, Isabelle Baele en Steven Borgerhoff.

Trailer

‘Will Tura, Hoop Doet Leven’ beleeft zijn première tijdens het Filmfestival van Oostende op 8 september in het Kursaal en de voorverkoop ervan is uitstekend gestart. Tickets zijn nog steeds te koop via Ticketmaster. De film wordt vanaf 12 september in de bioscoopzalen verwacht.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today