7 °C Antwerpen, BE
zondag 3 maart 2024
7 °C Antwerpen, BE
zondag 3 maart 2024

Belgium’s Got Talent verwelkomt nieuwbakken talent!

Belgium's Got Talent
© Medialaan/VTM

Vanaf vrijdag 23 februari 2018 keert de gezelligste talentenjacht van Vlaanderen terug naar het scherm. In het vijfde jubileumseizoen van Belgium’s Got Talent gaan An Lemmens, Niels Destadsbader, Dan Karaty en Stan Van Samang op zoek naar de opvolgers van Baba Yega.

Veertien weken lang onderscheiden zij het straffe talent van het nóg straffere talent. Maar seizoen vijf verrast ook met een belangrijke nieuwigheid. Want niet alleen de jury bepaalt wie doorstoot naar de grote studioshows…

Hosts Laura Tesoro en Koen Wauters geven de kandidaten niet alleen een laatste duwtje in de rug, ze beslissen dit jaar ook mee wie er naar de grote studioshows gaat. Laura en Koen krijgen een eigen Golden Buzzer, die hun favoriete act rechtstreeks doorstuurt. Net zoals elk jurylid mogen ze deze knop één keer indrukken tijdens de audities. “Laura en ik hebben dit seizoen dus ook iets te zeggen. We kunnen de jury zelfs overrulen als we het niet met hen eens zijn”, aldus een tevreden Koen.

Ook in seizoen 5 geeft Belgium’s Got Talent een brede waaier aan originele talenten een podium. Onder andere een rappende oma, een hypnotiseur, een zingende zeemeermin, poetry slam, flatland BMX, sporthouthakken en een wereldrecordpoging flan eten brengen zowel spanning als ontspanning. Bovendien waagt een opvallende kandidaat van vorig seizoen opnieuw zijn kans… Wie van de jury minstens drie ja’s krijgt, maakt kans op een plek in de grote studioshows.

De acts komen aan bod in 7 auditieafleveringen, maar alleen de 42 beste stoten door naar de 7 studioshows in de AED Studio’s in Lint. Vanaf dan is het aan de kijker thuis om samen met de jury te bepalen wie in de finale staat, die helemaal live wordt uitgezonden. Na elke show kan de kijker stemmen op zijn favoriet. Die votingresultaten worden in de volgende show bekendgemaakt. Op vrijdag 25 mei 2018 zal blijken wie met de overwinning en de bijhorende € 50.000 naar huis gaat.

Dat Belgium’s Got Talent de ideale springplank kan zijn voor echt talent, bewijzen de winnaars van twee jaar geleden. De gemaskerde dansgroep Baba Yega scheerde voor het oog van meer dan een miljoen kijkers hoge toppen in de finale. Nadien volgden een finaleplaats in Das Supertalent, eigen shows én een film. Dit jaar geeft Baba Yega de fakkel door aan nieuw talent. Wie treedt in hun voetsporen?

 

Gouden jurykwartet

Geen jubileumseizoen zonder het gouden kwartet in de jury. An Lemmens, Niels Destadsbader, Stan Van Samang en Dan Karaty hebben opnieuw de touwtjes in handen en beslissen over het lot van de kandidaten. Soms streng, altijd rechtvaardig en vaak met een stevige dosis humor. De vier zijn immers helemaal op elkaar ingespeeld en zorgen ook tussen de audities door voor spektakel.

Het vijfde jubileumseizoen van Belgium’s Got Talent, vanaf vrijdag 23 februari 2018 om 20u40 bij VTM.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today