7 °C Antwerpen, BE
donderdag 25 april 2024
7 °C Antwerpen, BE
donderdag 25 april 2024

Flitsende acts in derde studioshow Belgium’s Got Talent

Belgium's Got Talent
© Medialaan/VTM

Belgium’s Got Talent telt ondertussen al drie finalisten. Percussiegroep DrumSpirit en acrobaat Gilles Thiry kregen de voorbije twee shows een ticket van de jury. Kijkend Vlaanderen stemde dansduo Twice door naar de finale. De vierde act die hen mag vervoegen wordt op vrijdag 27 april in de derde studioshow bekendgemaakt. Dan betreden ook zeven nieuwe, uiteenlopende talenten het podium in de hoop hun kans deze week te verzilveren.

Special guest tijdens deze derde studioshow is Tristan, de kleuter die in de tweede reeks van Belgium’s Got Talent furore maakte met zijn versie van Gangnam Style. Hij schopte het toen niet alleen tot de finale, maar ook tot YouTube-held met meer dan 42 miljoen views voor zijn auditiefilmpje. Nu, 5 jaar later, waagt Tristan zich opnieuw aan de danspasjes van Psy. Heeft hij de choreografie nog even goed onder de knie?

De stoere hiphop van de meiden van Faemme Nation bracht het hoofd van Niels zodanig op hol dat hij zijn Golden Buzzer indrukte. Ze belandden rechtstreeks in de studioshows en daar beloven ze opnieuw voor een stevige portie girlpower te zorgen. Op hoge hakken tonen ze dat hun dansstijl ook enorm vrouwelijk én sexy kan zijn. Jagen ze de temperatuur aan de jurydesk opnieuw de hoogte in?

Gymnasten Jimmy en Noah van Interius Fortitudo, stuwen Belgium’s Got Talent vrijdag even naar Olympisch niveau. Met hun adembenemende stunts aan de rekstok en op de mat, die volgens henzelf “nog zotter en uitdagender” zijn, hopen ze indruk te maken op de jury.

Funk in de puurste vorm, dat is wat dansleraar Dennis en zijn leerling Gianni, samen Rhythmic Mobility, doen. Ze willen de popping-stijl uit de jaren ‘80 terug onder de aandacht brengen en daarvoor kregen ze tijdens hun auditie alleen maar superlatieven van de jury. Vrijdag halen ze als twee ‘poppende’ Egyptische standbeelden opnieuw alles uit de kast.

Haar studies brachten haar uit het verre Kameroen naar Gent en zo verzeilde Sonita (25) met haar prachtige stem ook op het podium van Belgium’s Got Talent. Met de klassieker Purple Rain van Prince laat ze tijdens de studioshow een andere, emotionele kant van zichzelf zien. Benieuwd of ze daarmee de zaal én jury opnieuw kan inpakken.

Meer zang is er van de warme man met zijn nog warmere stem, Fried Ringoot. “Als ik zing, wil ik mensen graag ontroeren”, zegt de eeuwige optimist. En dat deed hij tijdens zijn auditie, toen hij een gevoelige snaar raakte met een zelfgeschreven ode aan zijn vrouw. Hij brengt vrijdag opnieuw een eigen nummer over de dagen waarop het minder goed gaat.

Ze staan – letterlijk – te trappelen om op het podium te gaan: tapdansgroep Taptone gooit het dit keer over een andere boeg. Ze tappen niet op traditionele Ierse muziek, maar geven er een Amerikaanse swing aan. “Als je één stap mist, is de act om zeep”, beseffen de dansers maar al te goed.

Stan, An, Dan en Niels vielen van de ene verbazing in de andere toen mentalist Piet Kusters tijdens zijn auditie hun gedachten moeiteloos las. Ook nu heeft hij zich goed voorbereid en de juryleden maandenlang geobserveerd voor een nog straffer mentaal spelletje. Jaagt hij Stan opnieuw de stuipen op het lijf?

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today