18 °C Antwerpen, BE
zaterdag 13 juli 2024
18 °C Antwerpen, BE
zaterdag 13 juli 2024

Belinda Voorspoels: “Ik vond dat zo onrechtvaardig”

Haar papa werd zwaar ziek

Foto: VTM

‘Familie’-actrice Belinda Voorspoels zou zichzelf niet echt religieus durven noemen. Ze vindt zichzelf wel spiritueel aangelegd en ging toch tot haar dertiende naar de kerk. Al was het maar om haar mama gezelschap te houden. Belinda toont veel respect voor de mensen die zich vastklampen aan een geloof en hoop hebben.

Maar toch was er een moment waarop ze zelf het geloof in een god verloor. Haar papa werd immers ziek toen ze heel jong was. En Belinda kon maar moeilijk begrijpen dat, als er een god was, hij haar vader had laten ziek worden. “Ik vond dat zeer onrechtvaardig. Hij kreeg de zwaarste vorm van hepatitis C. Door zijn ziekte kon hij niet meer werken en zijn we echt in armoede beland”, vertelt de actrice in Primo.

Ondanks dat Belinda niet echt meer gelovig was, is ze blijven bidden. “Want je weet maar nooit. Papa is blijven leven terwijl ze hem onmiddellijk na de diagnose maar twee jaar meer geven. Ik heb hulp gevraagd aan ‘iets’ of ‘iemand’ en dat of die heeft ervoor gezorgd dat mijn papa hier vandaag nog altijd is.”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today