15 °C Antwerpen, BE
maandag 24 juni 2024
15 °C Antwerpen, BE
maandag 24 juni 2024

Bent Van Looy: “Ik was bang dat ik in het ziekenhuis zou belanden”

Foto: VTM

Voordat zanger Bent Van Looy de man werd die hij nu is, was de zanger en muzikant een grote angsthaas, die gevangen zat in zijn eigen doemverhalen en ingebeelde ziektes. Zo had de zanger een grote angst voor het uitbreken van de Derde Wereldoorlog. Dat thema was op dat moment bijzonder actueel en het boezemde Van Looy veel angst in.

Toch heeft Bent een nog veel grote angst, de angst om ziek te worden. Zijn angst ging zelfs zo ver dat hij allerlei ziektes ging inbeelden. “Zeker in de vakanties was ik ervan overtuigd dat ik elk moment naar het ziekenhuis afgevoerd kon worden met een liesbreuk of een longontsteking. De hele vakantie verdeed ik aan dat soort gedachten”, doet Bent zijn verhaal in Humo.

Maar het is dankzij Humo dat Bent er dagenlang van overtuigd was dat hij aan ‘De gekkekoeienziekte’ leed. “Alle klachten klopten. Ik had maar niet die preparé in de Unic moeten kopen”. Bent ging uiteindelijk naar de dokter en stelde hem gerust, Bent was kerngezond. Bent beseft dat het niet gemakkelijk is voor zijn omgeving om met zo iemand samen te leven. “Het was een verschrikkelijke uitputtingsslag, ook voor mijn omgeving. Maar door die hypochondrie had ik een vals gevoel van controle. Als de dokter zei dat ik niks mankeerde, mankeerde ik ook echt niets. Ik was eventjes veilig, maar de diepere angst kon niemand zomaar wegnemen”, aldus Bent over zijn allergrootste angst.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today