15 °C Antwerpen, BE
zondag 19 mei 2024
15 °C Antwerpen, BE
zondag 19 mei 2024

Birgit Van Mol doorkruist Vlaanderen voor Rode Neuzen Dag

Birgit Van Mol
© Medialaan/VTM

Tussen maandag 26 november en vrijdag 30 november presenteert Birgit Van Mol dagelijks het Rode Neuzen Dag Magazine. Het VTM NIEUWS-anker is tegelijk ook Rode Neuzen Dag-ambassadrice. “Het is onze bedoeling om in het magazine aan de hand van een aantal reportages de problemen waarmee jongeren kampen onder de aandacht te brengen”, aldus Birgit Van Mol.

Birgit doorkruist voor het Rode Neuzen Dag Magazine heel Vlaanderen om te gaan praten met jongeren die zich nauw betrokken voelen bij Rode Neuzen Dag. “Op deze manier ga ik letterlijk luisteren naar de jongeren hun verhalen. Schrijnende verhalen vaak. Maar ze bewijzen wel dat er nood aan is om te praten over psychische problemen en om dit thema uit de taboesfeer te trekken. Helemaal waar Rode Neuzen Dag voor staat.” Deze editie van Rode Neuzen Dag staan de scholen centraal. Daarom heeft de redactie van het Rode Neuzen Dag Magazine onder andere ook een aparte rubriek waarbij een aantal kwetsbare jongeren hun psychisch lijden schetsen in een tekening op een schoolbord. “Vaak raken die tekeningen echt”, stelt Birgit.

In het Rode Neuzen Dag Magazine is er uiteraard ook bijzondere aandacht voor actievoerders. “Ik heb er verschillende bezocht en het is ongelooflijk hoeveel creatieve ideeën er zijn om geld in te zamelen voor Rode Neuzen Dag. Of het nu individuen of hele groepen zijn; de actievoerders zijn de motor die Rode Neuzen Dag doet draaien. We kunnen hen niet genoeg bedanken”.

Het magazine sluit telkens af met een muzikale noot.

Rode Neuzen Dag Magazine, van maandag 26 tot vrijdag 30 november, dagelijks, na het Weer bij VTM

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today