12 °C Antwerpen, BE
maandag 5 juni 2023
12 °C Antwerpen, BE
maandag 5 juni 2023

Birgit Van Mol ziet zwaar af: "Ik voel mijn longen in mijn lijf liggen en ben extreem vermoeid"

Even paniek op de nieuwsredactie van VTM toen nieuwsanker Birgit Van Mol en Freek Braeckman gediagnosticeerd werden met het coronavirus. Beide werden meteen in quarantaine geplaatst toen ze symptomen van het virus vertoonden en in Dag Allemaal onthult Birgit Van Mol haar grootste angst: “Mijn man mag absoluut niet ziek worden.”

Birgit Van Mol noemt het virus een “vies, hardnekkig beestje” in Dag Allemaal. Ze voelt zich zo slap als een schotelvod, maar moest gelukkig niet naar het ziekenhuis. “Ik heb nu wel een verhoogde temperatuur en een droge hoest, keelpijn en spierpijn. Ik voel mijn longen in mijn lijf liggen en ben extreem vermoeid,” onthult Birgit Van Mol.

Birgit Van Mol moet sowieso tot 5 april in quarantaine blijven. “In de logeerkamer met mijn gsm, iPad en een paar dikke boeken.” Birgit kan immers geen risico nemen. “Ik zit thuis met een zware risicopatiënt,” klinkt het duidelijk.

Birgits echtgenoot René is ongeneeslijk ziek en mag absoluut niet besmet worden. Maar in hetzelfde huis is het natuurlijk niet zo eenvoudig een volledige quarantaine te organiseren. “Eén keer per dag eet ik met het gezin, maar ik blijf op twee meter afstand, mét handschoentjes. Wat ik aanraak, wordt ontsmet,” klinkt het plichtsbewust bij Birgit Van Mol.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today