7 °C Antwerpen, BE
zondag 3 maart 2024
7 °C Antwerpen, BE
zondag 3 maart 2024

Boekenbeurs: Bart, Bart en Bo

Foto: Peter De Smedt

Op de vierde dag van de Boekenbeurs 2019 kwamen enkele van de grootste auteurs van het moment langs om hun boeken te signeren. Met Bart Van Loo en verschillende auteurspodiumevents over de Tweede Wereldoorlog nam de geschiedenis een belangrijke plek in.

Op de vierde Boekenbeursdag ontsnapten de vele bezoekers het gure, Belgische weer. Ze zochten onder meer onderdak in de Boek-O-Drôme, waar Bart Van Loo de zaal meer dan vulde: ruim 200 toehoorders luisterden, tot buiten toe. Daarna deelde Bart aan de stand van Standaard Uitgeverij nog 73 handtekeningen uit. Ook voor Nora Monsecour, in dialoog met Bo Van Spilbeeck, liep de Boek-O-Drôme mooi vol met 135 mensen die naar hun verhaal kwamen luisteren.

Bart Peeters wist 125 mensen gelukkig te maken met foto’s en handtekeningen; nog voor hij begon, verzamelde een erg lange rij op de stand van Pelckmans. Ten slotte bleek Wereldoorlog Twee nog steeds brandend actueel, met 235 bezoekers die de Boek-O-Drôme vulden en de Woordenhoek tot tweemaal toe wisten te vullen.
Tussendoor konden bezoekers zich verwarmen aan een heuse flashmob in het teken van het Warme William-project van Nora Gharib. Het publiek was zo enthousiast dat de dansers het voor hen nog eens overdeden.

Morgen, zaterdag, organiseert de Foire du Livre de dag van het Franstalige boek. Ze organiseren verschillende items op de auteurspodia om de Vlaamse boekenliefhebber wegwijs te maken in de literatuur van hun zuiderburen.

Met schrijverscollectief Erin Hunter (bekend van de Warrior Cats-reeks), Erica James en Joanne Harris zijn de grote buitenlandse namen opnieuw talrijk aanwezig. Om van Australische topauteur Bill Bryson maar te zwijgen: hij geeft morgen zijn langverwachte lezing over zijn nieuwe boek, Het Lichaam: een reisgids.
Daarnaast geeft de bekende illustrator Carll Cneut een audiotour doorheen de Boekenbeurs en organiseert de KU Leuven de Kinderuniversiteit. Wetenschap op kindermaat: het belooft een interessante dag te worden.
De Boekenbeurs is open van dinsdag 29 oktober tot en met zondag 3 november, en van woensdag 6 november tot en met maandag 11 november. Alle informatie en tickets vind je op boekenbeurs.be .

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today