10 °C Antwerpen, BE
dinsdag 23 april 2024
10 °C Antwerpen, BE
dinsdag 23 april 2024

Brandweerlui loven Louis Talpe: “plezier om met hem te werken”

Foto: DPG Media

Voor de serie ‘Onder vuur’ was het noodzakelijk dat de acteurs van de reeks een heuse spoedcursus ondergingen om alles zo veilig mogelijk te laten verlopen en alles zo geloofwaardig mogelijk te laten overkomen. Die taak werd gegeven aan beroepsbrandweerlui die werkzaam zijn bij de brandweer van post Brugge en Blankenberge.

De brandweerlui kregen een mailtje met daarin de boodschap dat enkele acteurs twee dagen met hen zouden meelopen. De brandweerlui hoorden pas later dat het voor de nieuwe zondagavondreeks van één ging zijn. “Toen we dat hoorden, wisten we dat 2 dagen te weinig zou zijn. We kregen toen drie dagen extra. We zijn toen met de acteurs heel gericht gaan werken op de interventies in het scenario”, vertellen de mannen aan Dag Allemaal.

De brandweermannen zijn bovendien erg lovend over acteur Louis Talpe. “We waren een beetje bang dat hij sterallures zou hebben. Maar het tegendeel was waar, hij is eerder bescheiden en was opvallend leergierig. Het was een plezier om met hem te werken, echt waar!”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today