14 °C Antwerpen, BE
zondag 23 juni 2024
14 °C Antwerpen, BE
zondag 23 juni 2024

Cafémop leidt tot tweede videoclip Haachtenaar

fiesta frank chille de ton haacht
© Facebookpagina Fiesta Frank

Een klein jaar nadat zijn debuutsingle ‘Fiesta’ op de markt kwam, laat de Haachtse schlagerzanger Fiesta Frank met ‘Chille’ een nieuwe single los op Vlaanderen. Deze week vonden in café ‘De Ton’ in thuisbasis Haacht de opnames plaats van de bijhorende videoclip.

Tot twee jaar geleden was Frank Weckx nog een gewone onbekende man zoals u en ik. Dat veranderde echter toen Weckx na de tweede editie van ‘Hoacht Schlagert’ in een Haachtse kroeg aan de organisator ging vragen of hij tijdens de editie van 2017 ook eens het podium op mocht om wat liedjes te zingen. De organisatie grapte dat dat geen probleem zou zijn als hij zich in de paar maanden tijd kon omvormen tot schlagerzanger en ook wat airplay haalde. En zo geschiedde. Weckx nam tekstschrijver Luc Salu en topproducer Wim Claes, eveneens een Haachtenaar, onder de arm en verrastte een half jaar later met zijn fel gesmaakte debuutsingle ‘Fiesta’.

Videoclip in café organisator

Weckx had als Fiesta Frank het ene televisie- en radio-optreden na het andere, mocht in een aantal café’s optreden en kreeg ook enkele minuten gegund op de Jan Primusfeesten in Haacht. Belofte maakte schuld en dus stond Fiesta Frank in september vorig jaar geprogrammeerd op de derde editie van ‘Hoacht Schlagert’. Weckx voelde echter dat er meer in zat en het publiek duidelijk ook nog niet klaar was met hem. Een tweede single was het logische gevolg. Ook ditmaal zette Wim Claes zich achter de knoppen om van “Chille” een al even grote oorwurm te maken.

Deze week werd dan een gedeelte van de bijhorende videoclip opgenomen. Weckx liet een limousine aanrukken, kleedde de zaak wat aan en klaar was Kees. De opnames gingen door in Haachts café ‘De Ton’, dat sinds deze maand in handen is van Dries L’Heureux. Leuk detail: die laatste is meteen ook de organisator van ‘Hoacht Schlagert’. Eind deze week trekt de zanger ook naar het Spaanse Calpe om een andere deel van de videoclip op te nemen.

Album in de maak?

Wie weet mag Fiesta Frank zich opmaken voor een tweede aantreden in de feesttent en mogen we wel een album verwachten. Zal ongetwijfeld vervolgd worden.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today