6 °C Antwerpen, BE
maandag 26 februari 2024
6 °C Antwerpen, BE
maandag 26 februari 2024

Camille is ambassadrice van nieuwe pleisteractie Rode Kruis-Vlaanderen

Foto: DPG Media

Zangeres en actrice Camille wordt de ambassadrice van de tweede pleisteractie van Rode Kruis-Vlaanderen. Niet alleen zal ze de actie met groot enthousiasme steunen, haar stripfiguurtje prijkt ook op de pleisters zelf, die van 18 april tot en met 2 mei 2024 te koop zullen zijn. De pleisters zullen opnieuw 10 euro kosten. “Met Camille als bevlogen ambassadrice hopen we dat ook onze tweede pleisteractie een groot succes wordt”, klinkt het bij Rode Kruis-Vlaanderen.
 
Na meer dan 60 jaar stickers verkopen, gooide Rode Kruis-Vlaanderen het in 2023 over een andere boeg. Duizenden vrijwilligers brachten toen voor het eerst pleisters aan de man. Met succes: er werden bijna 400.000 pleisters verkocht, goed voor een opbrengst van zo’n 4 miljoen euro. Met een nieuwe ambassadeur, hoopt Rode Kruis-Vlaanderen dit jaar minstens even goed te doen. Niemand minder dan zangeres Camille zal – in de vorm van haar populaire stripfiguur – op de verpakking van de pleisters prijken.
 
Philippe Vandekerckhove, CEO van Rode Kruis-Vlaanderen: “Onze jaarlijkse actie blijft erg noodzakelijk voor de werking van de 220 lokale afdelingen van Rode Kruis-Vlaanderen. Door de beperkingen tijdens corona, leverden de toenmalige stickeracties minder op dan verhoopt, maar onze eerste pleisteractie dit jaar was dan weer een schot in de roos. In 2024 hopen we dat succes met Camille te evenaren, gezien haar immense populariteit bij jong en oud. Van haar strips en andere gadgets werden bij Standaard Uitgeverij de voorbije jaren al meer dan 150.000 items verkocht. Binnenkort krijgt ze ook haar eigen telenovelle, én staat ze als jongste artieste ooit vier keer in het Sportpaleis. Dat toont hoe ze jong en oud weet te enthousiasmeren.” 

Camille: “Ook bij mijn optredens zijn er altijd heel wat mensen van Rode Kruis-Vlaanderen in de buurt en dat geeft me een enorm veilig gevoel. Ik ben dan ook blij en vereerd dat ik dit jaar de pleisteractie kan ondersteunen en zo iets kan terugdoen voor Rode Kruis-Vlaanderen.”  

De Rode Kruispleisters zullen van donderdag 18 april tot en met donderdag 2 mei 2024 te koop zijn over heel Vlaanderen. Zoals steeds zullen de Rode Kruisvrijwilligers ze op de traditionele plaatsen verkopen, van kruispunten over parkings, tot warenhuizen en shopping centra. Ook de aankoop via geselecteerde lokale handelaars en via de website van Rode Kruis-Vlaanderen blijven zoals voorheen mogelijk. De pleisters zullen net als vorig jaar 10 euro kosten. 
 
Wil je je lokale Rode Kruisafdeling nu al steunen? Dan kan dat uiteraard met een gift via https://rodekruis.be/gift-afdeling. 

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today