5 °C Antwerpen, BE
donderdag 25 april 2024
5 °C Antwerpen, BE
donderdag 25 april 2024

Caroline Maes: “Ze hebben misschien schrik van de vrouwen”

Caroline Maes: “Ze hebben misschien schrik van de vrouwen”

Foto: DPG Media

Tot een paar jaar geleden was er van #MeToo nog geen sprake. Toen het steeds meer en meer zijn opmars maakte, ook in ons land, kreeg dat een enorme invloed op hoe televisie de dag van vandaag gemaakt wordt.

“Toen internet nog niet bestond was iedereen een naaktscène de dag nadien al vergeten. Tegenwoordig blijft dat je levenslang achtervolgen op YouTube. #MeToo heeft eigenlijk voor een nieuwe preutsheid gezorgd. In de tv-wereld, maar ook in de maatschappij”, zegt Caroline Maes in Primo.

En dat merkt Caroline ook aan haar drie zonen. Zij heeft hen al meermaals gewaarschuwd dat ze een meisje met respect moeten behandelen.

“Misschien kregen ze op de duur zelfs een beetje schrik van de andere sekse. Ook in de sector merk je dat regisseurs meer op hun hoede zijn.”

Caroline is zelf intimiteitscoach op de set van ‘Familie’, en zij probeert er voor te zorgen dat elke acteur zich goed voelt bij alle scènes, maar probeert het zelf ook allemaal geloofwaardig te maken. “Soms stel ik zelf voor: ‘Zou het niet fijn zijn dat de acteur nog zijn hand in de broek van de actrice steekt om de scène te eindigen? Regisseurs durven dat niet meer te vragen. Maar mensen zijn seksuele wezens, we moeten daar toch niet schijnheilig over gaan doen?”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today