4 °C Antwerpen, BE
donderdag 25 april 2024
4 °C Antwerpen, BE
donderdag 25 april 2024

Cathérine Moerkerke: “dan moet ik mijn tranen verbijten”

Cathérine Moerkerke: “dan moet ik mijn tranen verbijten”

Foto: DPG Media

Cathérine Moerkerke onthult in Nina dat ene moment waarop ze het als nieuwsanker enorm moeilijk had. Nochtans kan ze het nieuws vaak goed van zich afzetten, maar die ene keer lukte dat niet, getuigt Cathérine in de weekendbijlage van Het Laatste Nieuws.

“Het nieuws zelf kan ik makkelijk van me afzetten, behalve alles wat met kinderen te maken heeft”, doet het nieuwsanker haar verhaal. “Dan moet ik mijn tranen verbijten.”

Cathérine Moerkerke was reporter ter plaatse toen de steekpartij van Kim De Gelder in kinderdagverblijf Fabeltjesland plaatsvond. “Ik had toen zelf een kind in de crèche, daar ben ik echt niet goed van geweest”, geeft Cathérine Moerkerke toe in Nina.

“Ik herinner me nog hoe we naar elkaar stonden te kijken: er was iemand voortvluchtig die kinderen had neergestoken verkleed als The Joker. Dat was zo surreëel”, aldus de nieuwslezeres in Het Laatste Nieuws.

“Later kreeg ik een brief van de inwoners van Dendermonde om me te bedanken voor mijn serene verslag. Dat is nog altijd mijn mooiste compliment ooit”, klinkt het emotioneel bij Cathérine Moerkerke in Nina.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today