12 °C Antwerpen, BE
maandag 20 mei 2024
12 °C Antwerpen, BE
maandag 20 mei 2024

Celien Hermans: “Dat eet ik uit principe niet”

Foto: Peter De Smedt

Zowel Celien Hermans als Margriet Hermans houden van lekker eten. Maar waar bij Margriet geen rem opzit, moet Celien heel erg uitkijken met wat ze eet omdat ze een diabetespatiënt is. Al zijn er ook dingen die ze echt niet lust.

“Witte of zwarte pens krijg ik niet door mijn keel. De structuur, de geur… Wat ik ook niet lust, en mama wel lekker vindt, zijn oesters. Eend, konijn en lamsvlees eet ik uit principe niet. Bij elke hap die ik neem, zie ik namelijk dat diertje door de wei huppelen. Bij gehakt heb ik dat ook, maar in iets mindere mate. Gember en koriander eet ik niet graag. Naar verluidt is dat genetisch bepaald. Voor mij smaakt het naar zeep”, klinkt het bij de dochter van Margriet in Primo.

Wie graag kookt en dingen uitprobeert in de keuken, die moet er ook het mindere kantje bijnemen: de afwas. Maar ook de boodschappen geven soms veel kopzorgen. Maar niet bij Celien.

“Ik ben dit jaar begonnen met het samenstellen van een mealplan. Eerlijk gezegd bespaart het me tijd én kopzorgen, want een goede voorbereiding is vaak het halve werk. Ik moet nu slechts één keer per week boodschappen doen. Het vervelendste aan koken? Dat is dat er in mijn huis iets mis is met de elektriciteit. Als ik mijn oven, fornuis en dampkap tegelijk aanzet, valt de stroom uit.”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today