15 °C Antwerpen, BE
zondag 15 november 2020
15 °C Antwerpen, BE
zondag 15 november 2020

Chemische proef zet Belgium’s Got Talent-jury in de mist!

Belgium's Got Talent
© Medialaan/VTM

Op vrijdag 30 maart volgen de verrassingen elkaar op tijdens de zesde auditieaflevering van Belgium’s Got Talent.

Gaat een chemische proef – letterlijk – de mist in op het podium van Belgium’s Got Talent? Waarom valt plots een deel van het publiek op de schouders van juryleden Niels Destadsbader, An Lemmens, Stan Van Samang en Dan Karaty in slaap? En wat mag de jury verwachten van een zogenoemde poetryslam?

Patrick Pickart is een bekende in de wereld van de hypnose en is dan ook niet aan zijn eerste tv-optreden toe. Vrijdag zorgt hij wederom voor verbazing met een mysterieuze act. Volgens hem bestaat er in Vlaanderen nog veel onbegrip over zijn discipline en daar wil hij verandering in brengen met zijn deelname. Ook Patrik en zijn zoon Wout van Spelenderwijzer (13 zen 42, Wommelgem) zijn oude bekenden. Vorig jaar nam Patrik ook al deel aan Belgium’s Got Talent met zijn spectaculaire wetenschapsproeven, zonder succes. Toen stak hij het hoofd van Stan Van Samang in brand, nu doet hij beroep op de assistentie van An Lemmens. Zorgt zij voor een geslaagd experiment?

Ambiance verzekerd als de vrolijke Nora (49, Beringen) haar keel openzet. Dat ze kan zingen, staat vast. Op het podium van Belgium’s Got Talent komt ze een ander talent van haar tonen: jodelen. Krijgt ze het publiek en de jury mee naar haar denkbeeldige berghut in Tirol? Een heel ander muziekgenre wordt beoefend door Refreshed (18-59, Vilvoorde). Hun lange, rode gewaden lichten al een tipje van de sluier: de groep zingt gospel, meerstemmige religieuze muziek. Hun gebruikelijke podium is de kerk op zondagochtend, maar die ruilen ze voor Belgium’s Got Talent graag in voor de Stadsschouwburg.

“Zot! Stop daarmee!”, dat is het enige wat An Lemmens kan uitbrengen bij het kijken naar Get Insane (17-28, Aarschot). De groep heeft zijn naam niet gestolen: de vier mannen beoefenen krankzinnige stunts op hun BMX’en, skateboards en pocketbikes. Dat er ook een vrouw in het midden van het podium ligt, houdt de juryleden werkelijk op het puntje van hun stoel… Ook Tascha en Ian (19, Boom) zorgen voor spannende én ontspannende momenten. De twee leerden elkaar kennen tijdens een sporthuldiging en zijn sindsdien een koppel. Hoewel Ian voornamelijk bezig is met jiu jitsu en karate, startte hij enkele maanden geleden met acrobatie om samen met zijn lenige vriendin te kunnen dansen. Hun talloze lifts en aartsmoeilijke sprongen vereisen dat de twee tortelduifjes elkaar voor 100 procent moeten vertrouwen…

DancePops (8-11, Hulshout), dat is één brok energie. De giechelende, jonge bende danst disco op een stevig tempo. Met hun kleurrijke, zelfgemaakte outfits fleuren ze het podium op. “Als het zo goed wordt als jullie eruit zien, moet het zeker lukken”, meent Koen. CompAni-One (18-19, Gent) is de dansgroep van Anneke Ghysens. An Lemmens en Dan Karaty herkennen haar meteen als finaliste van So You Think You Can Dance enkele jaren geleden. Dan bestempelde haar toen als één van zijn favoriete danseressen ooit. In Belgium’s Got Talent danst ze echter niet solo, maar samen met haar compagnie. Vrienden Jonas en Serge zijn de Boogie Brothers (23 en 26, Antwerpen). In het dagelijks leven is Jonas leerkracht wiskunde, maar zodra er ergens muziek speelt, kan hij niet blijven stilzitten. Samen met Serge brengt hij een funky dansact met een vleugje comedy.

“Hoeveel paraplu’s kan iemand bijhebben?”, merkt Stan fijntjes op. Madame Romanova (38, Rotterdam) tovert ze van óveral tevoorschijn tijdens een magic burlesque-act op het toepasselijke Purple Rain. De vrouw met Russische roots was jarenlang assistente van een goochelaar en specialiseerde zich nadien in burlesque. Die twee genres smolt ze samen tot de ultieme combinatie: sexy burlesque met een magisch kantje. Goochelen met woorden, dat is dan weer het talent van de 19-jarige Lisette (Brussel). Zij komt de jury verrassen met een poetryslam, een kunstvorm die straffe teksten met zang vermengt.

Belgium’s Got Talent, vrijdag 30 maart 2018 om 20u40 bij VTM.

Binnenkort start Entertainment Today met een (wekelijkse) nieuwsbrief. Mis dit niet en schrijf je nu meteen in!

* verplicht in te vullen
Entertainment Today