14 °C Antwerpen, BE
zondag 27 september 2020
14 °C Antwerpen, BE
zondag 27 september 2020

Chris Dusauchoit haalt uit naar controversieel productiehuis: “enkel geld interesseert hen”

Foto: Photo News

Productiehuis Zodiak kwam onlangs onder vuur te liggen nadat ze een fragment in het VIER-programma Huizenjagers gefotoshopt hadden. Het productiehuis had hoogspanningsmasten op de achtergrond gefotoshopt omdat in de bewuste aflevering deelneemster Kaat sprak over haar ‘stralingsgevoeligheid’.

Gewezen presentator Chris Dusauchoit hekelt de praktijken van productiehuis Zodiak en kan nog sterke verhalen opdissen uit de tijd dat hij nog “Dierenkliniek” voor Zodiak presenteerde. “Het enige waar dit productiehuis mee bezig was: zoveel mogelijk geld verdienen,” vertelt Chris Dusauchoit in Dag Allemaal. “En daarvoor waren ze bereid om erg ver te gaan…”

Chris Dusauchoit geeft toe dat er ook bij “Dierenkliniek” regelmatig dingen in scène werden gezet om zo ‘efficiënt’ mogelijk te kunnen werken. Een schildpad die niet kon bevallen? Dan kreeg de kijker gewoon een montage voorgeschoteld met een mannetjesschildpad, een dode schildpad en twee duiveneieren, doet Chris Dusauchoit slechts één van de verhalen uit de doeken.

“De lijst met dat soort verhalen is eindelijk,” aldus Chris Dusauchoit. En iedereen die betrokken was bij het programma is daarvan op de hoogte maar iedereen houdt zijn mond om niet over te komen als ‘stielbedervers’.

Productiehuis Zodiak dat in de tijd van Dierenkliniek nog Kanakna heette reageert door te stellen dat twintig jaar geleden reality-tv nog een nieuw concept zonder regels was en dat ze misschien af en toe wel een loopje nam met de werkelijkheid. “Maar die manier van tv-maken is al lang achterhaald,” klinkt het bij het productiehuis.

Binnenkort start Entertainment Today met een (wekelijkse) nieuwsbrief. Mis dit niet en schrijf je nu meteen in!

* verplicht in te vullen
Entertainment Today