12 °C Antwerpen, BE
maandag 20 mei 2024
12 °C Antwerpen, BE
maandag 20 mei 2024

Christoff neemt het op voor collega’s in Gert Late Night

Christoff
Christof Desmedt

Christoff was onlangs te gast in Gert Late Night. Tijdens een gesprek met James Cooke ging het over de MIA’s: “Ze vonden dat ik dit jaar niets had gepresteerd en dus werd ik niet genomineerd,” liet hij optekenen.

Christoff en zijn kompanen van KLUBBB3 gooien momenteel hoge ogen in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.  KLUBBB3 kaapt in het buitenland de ene muziekprijs na de andere weg en de albums en de singles van de groep scoren torenhoog in de hitlijsten aldaar.

In Vlaanderen is het wat stiller rond de groep. “Dat doet me een beetje pijn,” aldus Christoff. “Wanneer we met KLUBBB3 iets bereiken, springt de Nederlandse en Duitse pers daar massaal op.  Hier in Vlaanderen is dat anders.”

Christoff brak in Gert Late Night ook een lans voor zijn muzikale collega’s in Vlaanderen.  “De Vlaamse amusementsmuziek wordt door de MIA’s compleet over het hoofd gezien,” weet hij. “Dit jaar vonden ze dat ik bij de MIA’s niets had gepresteerd, dus werd ik ook niet genomineerd.”  Christoff haalde begin dit jaar al uit naar de MIA’s.  “Na ellenlange discussies is er nog steeds niets veranderd bij de MIA’s, de zogenaamde awards van de muziekindustrie. Nog steeds worden mijn collega’s in een categorie Populair ondergebracht. Of je nu een man, vrouw of een groep bent. En dat terwijl andere Nederlandstalige artiesten die niet uit ons genre komen wel als beste zanger of zangeres genomineerd kunnen worden”, liet hij toen weten.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today