18 °C Antwerpen, BE
woensdag 29 mei 2024
18 °C Antwerpen, BE
woensdag 29 mei 2024

Christophe Stienlet en Joyce De Troch voor het eerst samen op de planken!

't Groot Lot
© De Komedie Compagnie

Het twaalfde speelseizoen van De Komedie Compagnie neemt nu al een spetterende start! Producent Theatertainment pakt uit met een komedie van de hand van dé meester van de klucht Ray Cooney met Christophe Stienlet en Joyce De Troch als verrassende hoofdrolspelers!

Na ’t Schoon Verdiep’, dat dit weekend in première gaat, staat ‘Funny Money’ op het programma . In 2007 werd deze komedie nog succesvol verfilmd met Chevy Chase in de hoofdrol. In Vlaanderen wordt dat ’t Groot Lot’ in een vertaling-bewerking van Dirk Van Vooren.

Regisseur Christophe Ameye maakt alvast vier van de acht namen bekend die zullen meespelen. Ook deze keer kiest hij voor een verfrissende mix van jong en ervaren komisch talent: “Met Dirk Van Vooren, Jasmine Jaspers, Christophe Stienlet en nieuwkomer Joyce De Troch beschik ik over echte toppers die garant staan voor een dolkomische theateravond!”

Deze opvallende samenwerking tussen Christophe Stienlet en Joyce De Troch die in het echte leven nota bene schoonbroer en schoonzus zijn, is iets waar Joyce bijzonder naar uitkijkt. “Ik kom regelmatig kijken naar de voorstellingen van De Komedie Compagnie en heb vroeger met veel plezier meegespeeld in de komische tv-serie ‘Verschoten & Zoon’ naast kleppers als Jacques Vermeire en Aron Wade. Bovendien mocht ik een aantal jaren geleden al meespelen in de heerlijke deurenkomedie ‘Boeing Boeing’ aan de zijde van onder andere Peter Bulckaen, Danni Heylen en Marijn De Valck. Ik kijk er met veel plezier op terug. Dat was één van de leukste dingen die ik ooit op het podium mocht brengen.”

Samen brengen zij het hilarische verhaal van een saai, alledaags koppel wiens leventje verstoord wordt door een ongewenste kofferwissel met een Russische gangsterbende. Vanaf dat moment gaat de komische trein in volle snelheid…  

’t Groot Lot’ is te zien vanaf vrijdag 15 november in Theater Elckerlyc te Antwerpen. Tickets zijn al beschikbaar op www.elckerlyc.be

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today