15 °C Antwerpen, BE
zondag 19 mei 2024
15 °C Antwerpen, BE
zondag 19 mei 2024

Clown Bassie hangt z’n clownsneus aan de haak!

Bassie en Adriaan
© VRT

Bassie van Bassie & Adriaan, het legendarische circusduo, heeft besloten om zijn clownsneus voorgoed op te bergen.  “Bassie is niet meer, vanaf nu alleen nog Bas”, vertelt hij aan het Nederlandse blad Weekend.

Bassie en Adriaan waren tussen 1978 en 1996 razend populair bij het jonge volkje.   De combinatie van de clown en de acrobaat, bleek de kip met de gouden eieren.  In 2015 draaiden de twee samen nog beelden in ons land voor hun film ‘Keet & Koen en de speurtocht naar Bassie & Adriaan’, maar nu is het genoeg geweest.

Bas Van Toor, de man achter clown Bassie, laat zijn clownsneus voor wat hij is. Zijn gezondheid wordt er met de jaren niet beter op.  Na een operatie aan zijn halsslagader kwamen er immers stevige complicaties bij de 82-jarige man, waardoor hij een tijdlang amper kon ademen.

“De oude huppelende Bas word ik nooit meer”, zegt Bas Van Toor tegen het Nederlandse blad Weekend. “Mijn pruikje, mijn rode neus en mijn flapschoenen liggen voorgoed in een koffertje opgeborgen op zolder. Dag vriendjes en vriendinnetjes, de jaren die me nu nog resten wil ik genieten van mijn vrouw Coby, van mijn kinderen en onze vrienden.”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today