9 °C Antwerpen, BE
dinsdag 23 april 2024
9 °C Antwerpen, BE
dinsdag 23 april 2024

Commentaar Theo Francken kwam hard aan bij Jill Peeters

Jill Peeters
© Medialaan/VTM

Toen Jill Peeters in een VTM-item over het nieuwe VN-klimaatrapport kwam praten, zei ze daarin dat als we echt iets voor het klimaat willen doen, we kunnen overwegen om zuivel, vlees en vis als delicatesse te aanzien. Daarop kwam heel wat kritiek, waaronder van Theo Francken. Hij noemde het ‘apocalyptische en extremistische klimaatpraat van een activist.’

In De Morgen vertelt Jill over die uitspraak van Theo, en hoe hard die bij haar aankwam. “Dat heeft me erg geraakt. Ik voelde me machteloos. Je doet een suggestie voor wie dat wil en daar wordt dan van gemaakt dat je iedereen je visie wil opleggen. Het beangstigt me dat je iets met de beste intentie voorstelt maar dan niet juist gehoord en vervolgens in de hoek geduwd wordt.”

Jill wil graag dat de landbouwers meer waardering en steun krijgen. En in tegenstelling tot wat we misschien denken is het minder eten van zuivel, vlees en vis, een grote hulp voor de landbouwers. “Ze zitten nu al in de schulden, vinden geen opvolging. Ik ontmoet nooit nog gelukkige landbouwers. Dat was vroeger anders. “We hebben een herverdeling nodig waarbij zij wel voldoende centen voor hun harde werk en producten krijgen en waarbij het subsidiesysteem op kwaliteit gericht is.” Jill roept dan ook op om het product direct bij de producent te kopen. “Dan pas besef je hoeveel werk en zorg er in zo’n kwalitatief product zit.”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today