14 °C Antwerpen, BE
zaterdag 25 mei 2024
14 °C Antwerpen, BE
zaterdag 25 mei 2024

Een dag uit het leven van Jill Peeters

Jill Peeters
© Medialaan/VTM

Een ‘Jilleke’ blijkt een moeilijke koffie met veel werk aan. Dat zegt toch de uitbater van de favoriete koffiebar van weervrouw Jill Peeters in Alloo Bij van dinsdag. Jill stopt met Luk Alloo in haar kielzog bij de bar, en bestelt er een ‘Jilleke’, het is een koffie met gember. En ook andere bezoekers van de bar blijken Jill en haar smaak allemaal te kennen.

“Jill is vrolijk, slim en ongelooflijk gedreven,” zegt nieuwsanker Stef Wauters als Luk hem vraagt de weervrouw te beschrijven, na de zoveelste keer dat Stef en Jill het VTM NIEUWS afronden met een grap of een kleine pesterij. Jill wilde altijd al weervrouw worden. Van haar zevende, zegt ze: “Ik was geraakt door de natuur en het weer. Dat had ik via mijn papa die groenten verhandelde, en dus afhankelijk was van het weer. Toen op de radio over het weer werd gesproken, moesten we zwijgen. En dan was er Armand Pien. Hij was voor mij een tovenaar. Hij zei: het gaat sneeuwen vannacht. En dan merkte je ’s ochtends dat hij gelijk had. Ik wou ook zo kunnen toveren.”

Luk trekt met Jill naar Leuven waar ze geografie studeerde. Tegen haar zin viel ze dat eerste jaar altijd op in de les, want na een rugblessure moest ze een jaar noodgedwongen liggend de lessen volgen, vanop een bedje. “Ik lag op een bed in de les. Ik moest dat bed vervoeren in een kleine bestelwagen. En we hadden les op verschillende plekken in Leuven. Voor mijn medestudenten was ik een ankerpunt. Ze wisten: daar waar mijn bestelwagen stond, hadden we les.”

Na haar studies doet Jill er alles aan om weervrouw te worden. Ze schrijft eerst de VRT aan en mag een screentest doen. “Maar er was daar geen plaats, want ze hadden al Sabine Hagedoren en Frank Deboosere. En als ik moest wachten tot zij zo oud waren als Armand Pien toen die afscheid nam, dan kwam ik nooit aan de bak. Ik ben toen zwaar beginnen huilen onder de douche.”

Geen bloemen voor Jill

Jill blijft zich inzetten voor het klimaat. Dat is een rode draad door de uitzending. Luk volgt haar als ze haar lezingen voorbereidt over duurzaamheid, en probeert te achterhalen tot hoever ze gaat in pogingen om anders en duurzamer te leven. Op de markt biedt hij haar bloemen aan, en dat is geen goed idee. “Soms gebeurt het dat ik bloemen krijg na een lezing over ecologie en duurzaamheid. Dat heb ik echt niet graag. Mijn verhaal klopt niet dan, bloemen worden meestal geteeld in serres die verwarmd en verlicht moeten worden. Daar gaat veel energie verloren.”

Alloo Bij Jill Peeters, dinsdag 6 maart om 21u40 bij VTM.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today