4 °C Antwerpen, BE
dinsdag 6 december 2022
4 °C Antwerpen, BE
dinsdag 6 december 2022

Dan Karaty: “Wanneer kan ik weer drinken”

DPG Media

Dan Karaty mag dan wel pas 44 jaar zijn, van die 44 jaar is hij 25 jaar verslaafd geweest aan alcohol. Niemand was daarvan op de hoogte, behalve zijn vrouw. In Het Nieuwsblad doet hij zijn verhaal.

“Ik ben beginnen te drinken op de middelbare school. Er zat nooit een rem op. Ik dronk altijd tot bij mij het licht uitging. Mijn alcoholprobleem had veel te maken met mijn angsten. Ik was bang om een gesprek te voeren, ik kon mezelf niet zijn.”

Dan wilde van die angsten vanaf en vond zijn uitweg in het drinken. Niemand mocht op de hoogte zijn van die verslaving en Dan werd een kei in het verbergen van zijn problemen.

“Ik werkte keihard, stond ’s morgens om zes uur in de fitness om mijn kater uit te zweten, bracht de kinderen naar school, deed activiteiten met het gezin, maakte foto’s van die activiteiten om op Instagram te laten zien dat ik de ideale huisvader was. Alles om de schijn hoog op te houden.”

Ook toen Dan in Vlaanderen was voor ‘So You Think You Can Dance’ en ‘Belgium’s Got Talent’ merkte niemand iets op aan Karaty. “Tijdens de opnames was ik het vrolijke jurylid, maar ik dacht de hele tijd: ‘wanneer kan ik weer drinken?’ Dat was een act, maar ’s avonds was ik die act zo beu dat ik zo snel mogelijk naar het hotel wilde. En als ik na een opname toch bleef hangen, dronk ik snel een paar glazen om mezelf te kalmeren.”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today