12 °C Antwerpen, BE
maandag 20 mei 2024
12 °C Antwerpen, BE
maandag 20 mei 2024

Danira Boukhriss Terkessidis: “Ik weet dat het angstaanjagend is”

Foto: VRT

Een tweede seizoen van ‘De Repair Shop’ laat niet lang op zich wachten. Binnenkort gaat Danira weer op stap naar voorwerpen met de mooiste en emotioneelste verhalen en laat de voorwerpen restaureren en repareren toch ze weer in goede staat zijn.

Zelf had Danira ook zo’n voorwerpen waar een emotionele waarde aan vasthing. Zo had ze een lamp op haar kot die nog van haar oma was geweest. Alleen al door het verhaal vindt ze het de mooiste lamp die er is.

“Mocht ik de lamp vandaag in een winkel zien staan, ik zou er wellicht aan voorbijlopen. Maar omdat er een verhaal achter zit, vind ik het de allermooiste lamp die er is. Ik heb mijn oma niet gekend – ze stierf toen ik één was – maar ik ken haar van de vele verhalen die mijn mama verteld heeft. Mijn moeder zegt altijd dat ik heel erg op haar lijk. Ik vind het een leuk idee dat haar ziel in die lamp zit. Mijn lamp is als zes keer mee verhuisd. Begin dit jaar nog, van Vilvoorde naar Brussel. Ik miste de grootstad”, lacht ze in Nina.

Niet veel mensen zouden graag in Brussel willen wonen, maar het is daar dat Danira zich echt thuis voelt.

“”Ik weet dat Brussel voor veel mensen wat angstaanjagend is. De chaos, het verkeer, er gebeurt veel. Maar voor mij is het de enige echte metropool van België. Elke deelgemeente heeft zijn eigen charme. Het lééft. Ik hou van het multiculturele.”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today