1 °C Antwerpen, BE
woensdag 8 februari 2023
1 °C Antwerpen, BE
woensdag 8 februari 2023

Danni Heylen vervangt Janine Bischops

Danni Heylen
© Ward Vleminckx

Janine Bischops zag er zo hard naar uit om de reeks voorstellingen van Bischops & De Ridder te spelen. Maar oververmoeidheid gooit roet in het eten en de producent is genoodzaakt om haar vlak voor aanvang van de tournee te vervangen. Danni Heylen springt in de bres!

Danni is vanaf vandaag druk aan het repeteren met tegenspeelster Linda De Ridder om op 20 september de eerste voorstelling te spelen in Herne. Deze twee komische natuurtalenten worden door onvoorziene omstandigheden samengebracht in deze eigentijdse theatershow.

Danni Heylen is geen toevallige keuze, ze heeft immers ontzettend veel ervaring met het genre en moest daarom geen twee keer nadenken toen haar de vraag werd gesteld. Oorspronkelijk zou Janine Bischops samen met Linda optreden in deze komische sketchesshow. Ze had al uitgebreid ervaring met dit genre opgebouwd tijdens de voorstelling Het Laatste Woord! van twee seizoenen geleden. Maar de eerste voorstelling van Bischops & De Ridder van afgelopen zondag in Theater Elckerlyc werd uitgesteld door oververmoeidheid bij Janine.

Theatertainment, de producent van o.a. de jaarlijkse Winterrevue en van De Komedie Compagnie producties, had het al aangekondigd: deze nieuwe show zou nog een stap verder gaan! ‘Bischops & De Ridder’ is flitsender, sneller en daardoor ook veel zwaarder voor de actrices. Meer typetjes, meer sketches maar daardoor natuurlijk ook meer tekst en kledingwissels. Dirk Van Vooren, artistiek directeur van Theatertainment, is begripvol voor de beslissing van Janine: “Het razende tempo in de show is voor beide actrices vermoeiend en Janine is perfectionistisch. Ze kan in deze voorstelling niet op het niveau staan, waar ze zou willen staan, daarom is het de beste beslissing om haar waardig te laten vervangen door Danni Heylen.”

Komedieregisseur van dienst, Dirk Lavrysen, is alvast dankbaar en hoopvol: “We vonden in Danni Heylen meteen een perfect gemotiveerde vervanger en het enthousiaste nieuwe duo is ondertussen hard beginnen repeteren om op korte termijn deze reeks te kunnen aanvatten”.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today