13 °C Antwerpen, BE
maandag 28 september 2020
13 °C Antwerpen, BE
maandag 28 september 2020

David Vandyck ‘Dichtbij’: een inspirerend en intiem theaterconcert

David Vandyck Dichtbij
© Christof Desmedt

Zaterdag gaf David Vandyck in het Koesthuis in Roosdaal de aftrap van zijn theatertour ‘Dichtbij’.  Het werd een intiem concert met eigen werk, zorgvuldig gekozen covers én een streepje ambiance!

David Vandyck ‘Dichtbij’.  De vlag dekt meteen de lading want tijdens het concert brengt David gedurende twee uur ‘gedonwsizede’ versies van eigen nummers en gekende klassiekers.  Hij wordt daarbij bijgestaan door drie topmuzikanten.  ‘Dichtbij’ betekent ook echt dichtbij, want de (minstens) vijf concerten vinden plaats in sfeervolle zalen waar David de kans heeft om als zanger wat dichter bij zijn publiek te staan.

David Vandyck Dichtbij
© Christof Desmedt

Dat David een uitstekende zanger is, is geen geheim.  Toch was het ook voor ons reikhalzend uitkijken naar de klassiekers die een ‘Vandyck’-jasje aangemeten kregen.  Nummers van Clouseau (‘Ik Wil Niet Dat Je Weggaat’), Marco Borsato (‘Margherita’), Johan Verminnen (‘Een Vriend Zien Huilen’) en uiteraard Will Tura (‘Als De Muren Konden Praten’) werden speciaal voor deze theatertour bewerkt zodat ze in het intieme concept van het concert moeiteloos tot hun recht kwamen.

Maar ook Davids eigen werk werd uiteraard niet vergeten. ‘Een Glas Koele Witte Wijn’, ‘Trollendans’, ‘Superlange Nacht’, ‘De Beat’… Hits die door de fans gekend zijn en die het publiek moeiteloos uit hun comfortabele theaterstoeltje kregen.  Er kon zelfs even een polonaise af.  Om maar te zeggen: David Vandyck ‘Dichtbij’ is een sfeervolle theatertour waar voor elke emotie plaats is.

Nieuwe plaat

David Vandyck Dichtbij
© Christof Desmedt

David Vandyck wordt dit jaar 40 en omschrijft 2018 als een feestjaar.  Allereerst is er natuurlijk de theatertour, daarnaast is er een XXL-concert in de prachtige Stadsschouwburg van Kortrijk en tussendoor werkt de zanger in de studio keihard aan de opnames van zijn nieuwe plaat; het eerste nieuwe album sinds hij in 2015 ‘David Vandyck zingt Will Tura’ uitbracht.  Fans van David hebben dit jaar dus meer dan één reden om de zanger te blijven volgen!

Binnenkort start Entertainment Today met een (wekelijkse) nieuwsbrief. Mis dit niet en schrijf je nu meteen in!

* verplicht in te vullen
Entertainment Today