8 °C Antwerpen, BE
donderdag 25 april 2024
8 °C Antwerpen, BE
donderdag 25 april 2024

David Vandyck en Nederlandse zanger Thomas Berge samen tegen eenzaamheid

David Vandyck - Thomas Berge
© Warner Music

Vlaamse zanger David Vandyck en Nederlandse zanger Thomas Berge slaan de handen in elkaar om een campagne te lanceren tegen eenzaamheid.

Het is dan ook een thema dat hen nauw aan het hart ligt en helaas nog steeds brandend actueel is. Uit nieuw cijferonderzoek blijkt dat bijna de helft van de Belgische bevolking zich eenzaam voelt. Ook in Nederland zijn die eenzaamheidscijfers gelijkaardig. Reden genoeg dus om actie te voeren over de landsgrenzen heen.

In de nieuwe single ‘Heel Alleen’ willen David en Thomas een positieve boodschap uitdragen en mensen die kampen met eenzaamheid een warm hart toedragen. Daarnaast willen ze ook een luisterend oor bieden aan mensen die geconfronteerd worden met eenzaamheid en daarvoor hebben ze een telefoonnummer opgericht waar je op vooraf afgesproken momenten even rechtstreeks kunt bellen naar zowel David als Thomas.

Videoclip

Ook in hun gloednieuwe videoclip refereren ze naar hun actie. In de videoclip verspreiden David en Thomas via affiches en flyers het telefoonnummer waarop ze bereikbaar zijn. De afgesproken momenten waarop David en Thomas bereikbaar zullen zijn, worden aangekondigd via hun Facebookpagina’s. Het eerste moment kunnen we nu alvast bekend maken: aanstaande maandag kan je David bereiken tussen 10u00 en 12u00 en Thomas tussen 13u00 en 15u00.

‘Heel Alleen’ is dan ook een duidelijke oproep om eenzaamheid en sociaal isolement wat meer aandacht te geven. David en Thomas willen het thema bespreekbaar maken en hopen dat we met z’n allen wat meer tijd kunnen maken voor onze ouders, buren, kennissen of mensen die we tegenkomen doorheen onze drukke levens. Via hun muziek proberen David en Thomas mensen een hart onder de riem te steken: “Want samen sta je nu eenmaal sterker dan heel alleen.”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today