15 °C Antwerpen, BE
woensdag 19 juni 2024
15 °C Antwerpen, BE
woensdag 19 juni 2024

De Kreuners vieren dertigste verjaardag van hun album 'Hier En Nu' met release live single ‘Zo Jong' en de aankondiging van re-release 'Nu En Hier'

De Kreuners

Vrijdag 17 april 2020 is een legendarische dag voor De Kreuners, exact 30 jaar geleden kwam namelijk het bekende album ‘Hier En Nu’ uit op vinyl, cassette én cd. Dat album werd gekenmerkt door meerdere hits zoals ‘Ik Wil Je’, dat meteen de bestverkochte Nederlandstalige single werd van 1990. Ook Chris Lomme werd vereeuwigd met de liefdesode ‘Verliefd Op Chris Lomme’. Ook hits zoals ‘Maak Me Wakker’ en ‘Zo Jong’ maakten hun opwachting. Het album was goed voor een vierdubbel platina-succes met meer dan 100.000 verkochte fysieke exemplaren en sindsdien miljoenen downloads en streams; duizelingwekkende cijfers.

Deze dertigjarige verjaardag kunnen we niet ongezien voorbij laten gaan, daarom brengen De Kreuners dertig jaar later een goednieuwe liveversie uit van ‘Zo Jong (live in AB 2019)’. In augustus trakteren ze hun fans op een re-release van dat iconische album, dat nu toepasselijk ‘Nu En Hier’ zal heten. Normaal gezien ging deze dertigste verjaardag gevierd worden met een immense zomertour, maar ‘normaal’ is in deze huidige tijden even niet aan de orde.

Maar feestjes laten de Kreuners toch ook niet graag aan zich voorbijgaan. Daarom hebben ze de oorspronkelijke tracks van ‘Hier En Nu’ geremastered, vier extra live tracks toegevoegd en de plaat in een nieuw hoesje gestoken.

Die live-tracks werden opgenomen in de AB, tijdens de laatste clubtour in december 2019. Ze bewijzen – alsof dat nog nodig was – dat De Kreuners de populairste en plezierigste live-band around zijn. En vooral dat ‘Hier En Nu’-tracks zoals ‘Zo Jong’, ‘Ik Wil Je’ , ‘Verliefd op Chris Lomme’ en ‘Maak Me Wakker’ in het DNA van elke Vlaming zitten.

De eerste live single van ‘Zo Jong (live in AB 2019)’ is een feit. Ook de opgenomen videoclip in de AB bewijst hoe hard Vlaanderen (én een paar overenthousiaste Nederlanders) ‘Zo Jong’ in hun hart en hoofd koesteren.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today