6 °C Antwerpen, BE
zaterdag 2 maart 2024
6 °C Antwerpen, BE
zaterdag 2 maart 2024

De Rechtvaardige Rechters keert terug op Radio 2!

Jo Vandamme
© VRT/Radio 2

Twaalf jaar na de laatste aflevering op Canvas, maakt het legendarische panelprogramma De Rechtvaardige Rechters een verrassende comeback op Radio 2.

De Rechtvaardige Rechters halen bizarre nieuwsfeiten onderuit of creëren zélf fake news als het moet. Al wie op deze gekke planeet in de kijker loopt, eist een hoofdrol op in dit nieuwe programma. Toch zijn de Rechters onvervalste optimisten en geven ze met alle plezier een positieve draai aan het nieuws. Al blijft hun oordeel streng, maar rechtvaardig.

Jo Van Damme blijft op post als opperrechter en presentator. In zijn panel ontvangt hij klasbakken die we nog kennen uit de klassieke versie, zoals Alain Grootaers, Bert Kruismans en Jan Verheyen. Aangevuld met nieuwkomers zoals Rik Verheye, Sven De Ridder, Jelle De Beule en Saartje Vandendriessche. Luisteraars mogen een opgefriste versie verwachten van dit legendarische panelprogramma dat eerder al een kijk-en luistercijferkanon was op Canvas en Radio 1.

De Rechtvaardige Rechters vervangt De Zoete Inval

 

De Rechtvaardige Rechters is vanaf zaterdag 31 maart om 10 uur te beluisteren op Radio 2, helemaal in lijn met de radiozender zijn lange traditie van humor-en amusementsprogramma’s op zaterdagochtend. Het andere legendarische panelprogramma De Zoete Inval met Luc Appermont keert terug in de zomer. Luc heeft het op dit moment erg druk met de voorbereiding van zijn theatertournee en is blij dat De Zoete Inval voortaan wordt afgewisseld met een andere succesformat dat zijn diensten al heeft bewezen: “De Rechtvaardige Rechters wordt trouwens gemaakt door hetzelfde team als De Zoete Inval met producer Sonny Vanderheyden. Ze gaan dat schitterend doen. Daar ben ik van overtuigd!”

De Rechtvaardige Rechters: vanaf 31 maart elke zaterdag van 10 tot 11 uur op Radio 2.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today