15 °C Antwerpen, BE
zondag 15 november 2020
15 °C Antwerpen, BE
zondag 15 november 2020

Dennie Damaro is strijdvaardig!

Dennie Damaro
© RV

Vlaamse zanger en liedjesschrijver Dennie Damaro uit Wuustwezel is misnoegd. Het is toch niet normaal dat artiesten die 25 jaar geleden scoorden dankzij 10 Om Te Zien nu nog steeds de plak zwaaien met de liedjes van weleer.

“Als je mijn rapport bekijkt kan je toch niet anders dan toegeven dat ons genre nog steeds niet de waardering krijgt die het verdient”, zegt Dennie. “Al meer dan 30 jaar sta ik wekelijks op het podium en werk jaarlijks meer dan 100 optredens af. De laatste zeven jaar stond ik met 22 van mijn 25 uitgebrachte singles wekenlang hoog in de Vlaamse Ultratop en met 2 singles behaalde ik zelfs de tweede plaats. Verder kom ik alle dagen veelvuldig met mijn clips op MENT TV en mijn albums behoren al jaren tot de best verkopende in het genre. Toch is er bij het grote publiek of de gewone man in de straat bijna niemand die mij of mijn muziek kent. Het is toch niet normaal dat artiesten die 25 jaar geleden scoorden dankzij 10 Om Te Zien nu nog steeds de plak zwaaien met de liedjes van weleer. Bijna geen enkele van de nieuwe generatie artiesten geraakt door de barrière of kan een hit scoren. De laatste 15 jaar zijn de echte schlager-hits die iedereen kan meebrullen op één hand te tellen en dan komen die meestal nog uit Nederland ook. Volgens mij denkt het grote publiek dat er in Vlaanderen geen goede nieuwe muziek meer gemaakt wordt en dat terwijl er wekelijks zo’n 25 liedjes in het schlagergenre uitkomen. Dat is toch een teken aan de wand!”

Onverminderd doorgaan

Ondanks alles blijft Dennie toch investeren in zijn carrière en blijft hij hopen op die ene grote hit. Onlangs stelde hij al zijn 18e album ‘Ode Aan De Keizer Van Het Vlaamse Lied’ voor. Op dit album brengt Dennie in zijn eigen herkenbare stijl 13 liedjes van Will Tura.

Momenteel toert hij samen met Luc Caals doorheen het Vlaamse land met de voorstelling ‘Ode Aan De Keizers Van Het Vlaamse En Nederlandse Lied’. Tijdens deze voorstelling brengen beide artiesten de bekendste hits van Will Tura en André Hazes. Deze zomer zijn ze hiermee ook te zien in Het Witte Paard te Blankenberge. 

Dat Dennie blijft proberen een hit te scoren bewijst hij met zijn allernieuwste zomersingle ‘Rosanne’. Het populaire Nederlandse duo Nick & Simon bracht dit nummer in 2007 op de markt en dit betekende voor beide heren de absolute doorbraak. Of Dennies nieuwe versie ook voor hem een doorbraak zal opleveren moeten we nog afwachten maar voor zijn talrijke fans is de zomerhit 2019 ongetwijfeld al binnen!                          

Binnenkort start Entertainment Today met een (wekelijkse) nieuwsbrief. Mis dit niet en schrijf je nu meteen in!

* verplicht in te vullen
Entertainment Today