16 °C Antwerpen, BE
zondag 19 mei 2024
16 °C Antwerpen, BE
zondag 19 mei 2024

‘Dertigers’-hunk werkt al 18 jaar in de Antwerpse haven!

Tom Van Dingenen
© Facebook

Met ruim 700 000 kijkers én een tweede seizoen in de steigers, is ‘Dertigers’ nu al de kijkhit van 2019. Voor Tom Dingenen, die in de reeks gestalte geeft aan Bart Van Roelenbosch, is ‘Dertigers’ een lang gekoesterde droom die in vervulling gaat.

‘Dertigers’ is een fictiereeks over een hechte vriendengroep van zes dertigers. In de reeks speelt Tom de rol van Bart, een succesvolle manager in bedrijf in de Antwerpse haven. Bart vormt al 20 jaar een koppel met zijn jeugdliefde Tinne, met wie hij twee kinderen heeft. En bovendien is hij ook de hunk en de player van de vriendenbende.

Gek genoeg staat de rol van Bart mijlenver af van wie Tom echt is. “Bart wil altijd het woord nemen in de groep, hij wil er bovenuit steken. Zo ben ik niet in het echt. Maar onze gezinssituatie is wel hetzelfde: ik ben ook getrouwd en heb twee kinderen.. En heel toevallig werk ik in het dagelijkse leven ook in de Antwerpse haven.”

Tom werkt al 18 jaar in de haven van Antwerpen. Sinds 6 jaar heeft hij er zijn eigen controlebedrijf. De stap naar het acteren, lijkt voor velen een onlogische keuze. Maar voor Tom is het dat zeker niet. “Als kind had ik de droom om acteur te worden. Een echte acteursopleiding heb ik niet gevolgd. Ik heb vrij vroeg beslist om te gaan samenwonen en op mijn 25ste werd ik voor het eerst papa. Het leven als acteur is dan niet de meest standvastige beroepskeuze. Ik heb dus voor zekerheid in mijn leven gekozen, maar ik ben wel altijd blijven acteren als hobby. En kijk, nu is hier ‘Dertigers’: een kans waar ik altijd op gewacht heb.”

Tom zal de komende tijd niet van het scherm verdwijnen. Want naast een tweede seizoen van ‘Dertigers’, waarvan de opnames in april starten, zal hij in 2020 te zien zijn in de fictiereeks ‘Black-Out’ op Eén. Binnenkort is hij ook te zien in het derde seizoen van ‘Zie mij graag’, waar hij in het eerste en tweede seizoen een gastrol speelde.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today