9 °C Antwerpen, BE
woensdag 28 februari 2024
9 °C Antwerpen, BE
woensdag 28 februari 2024

Dieter Coppens: “Ik had een prostaatontsteking”

Dieter Coppens
Foto: Photo News

Het kan niet genoeg gezegd worden: mannen laat jullie controleren op teelbalkanker en prostaatkanker. Ook Dieter Coppens en Niels Destadsbader laten zich regelmatig controleren, zodat ze er vroeg bij kunnen zijn.

“Ik had vroeger regelmatig een prostaatontsteking. Dus toen al werd dat gecheckt. Sindsdien ga ik regelmatig op onderzoek. Ook omdat de broers van mijn vader deze kanker hebben gehad. De kans dat ik het krijg, is dus groot”, bekent Dieter in Story.

Voor Niels is de prostaat nog iets minder belangrijk, gezien dat vooral van toepassing is voor mannen vanaf 50. Maar ook de teelballen laat Niels regelmatig controleren.

“Teelbalkanker komt vaker voor bij twintigers en dertigers. En voor hen ligt dat wel gevoelig. Heel veel mannen willen nog een gezin stichten. Met een teelbal minder is dat minder evident? Maar het kan wel. Alleen rust ook hier weer nog een taboe op, waardoor die cijfers veel hoger liggen dan nodig. Controleren is de boodschap.”

Dieter en Niels vonden het in ieder geval een avontuur om uit de kleren te gaan voor heel Vlaanderen en hopen dat ze toch iets hebben bereikt. “Als we met onze stripacts één leven kunnen redden, is voor mij de missie al geslaagd.”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today