13 °C Antwerpen, BE
maandag 18 oktober 2021
13 °C Antwerpen, BE
maandag 18 oktober 2021

Dina Tersago: “ik was slachtoffer van mijn perfectionisme”

Dina Tersago
Foto: DPG Media

Dina Tersago werd twintig jaar geleden gekroond tot onze Miss België. Nog steeds is Dina een echte publiekslieveling. Al moest ook Dina ooit door een moeilijke periode heen en moest ze hulp zoeken bij een psycholoog.

“Op de middelbare school was ik een goeie leerling en haalde ik goeie punten, maar ik legde veel druk op mezelf”, vertelde Dina bij Ann Van Elsen op radiozender Joe. “Nu lach ik daar weleens mee, maar toen was dat echt problematisch.”

“In het vijfde kreeg ik een black-out tijdens een examen. Ik verliet de klas en heb op het secretariaat gezegd dat ik niet goed in mijn vel zat en dat het niet meer ging. Ik had vreselijke faalangst.”

Dina schaamde zich enorm voor haar faalangst en kon er niet over praten met andere kinderen. “Het zou gemakkelijk kunnen worden afgedaan als ‘ze wil gewoon goeie punten halen’, maar het ging veel verder dan dat. Ik was het slachtoffer van mijn perfectionisme”, onthult Dina Tersago. En het ging ver, héél ver.

“Tot ’s nachts studeren, dan nog stress hebben en uit mijn bed komen om in mijn boeken te kijken: dat was niet meer leuk. Dat was het moment dat ik hulp heb gezocht bij een psycholoog.” Nog steeds noemt Dina Tersago dat de beste beslissing die ze ooit genomen heeft.

Binnenkort start Entertainment Today met een (wekelijkse) nieuwsbrief. Mis dit niet en schrijf je nu meteen in!

* verplicht in te vullen
Entertainment Today