20 °C Antwerpen, BE
donderdag 17 september 2020
20 °C Antwerpen, BE
donderdag 17 september 2020

Dirk Nyberg eert Neil Diamond en overleden ouders met nieuwe single 'Cracklin' Rosie'

Eind april 2019 veranderde het leven van Dirk Nyberg. De 51-jarige consultant human resources uit Edegem won toen de eerste editie van de zangwedstrijd ‘Danny Fabry zoekt talent voor Ment’ en mocht als laureaat een eigen single opnemen in Studio LDG.

Het resultaat en tevens de debuutsingle van Dirk Nyberg werd ‘We zijn weg’, een sfeervolle Nederlandstalige bewerking van ‘On dirait’, een nummer van de Franse zanger Amir Haddad. ‘We zijn weg’ werd opgepikt door heel wat lokale en regionale radiozenders, de clip werd grijsgedraaid op Ment en het nummer pronkte maar liefst 10 weken in de Vlaamse Ultratop 50.

Na dit meer dan geslaagde debuut, kiest Dirk met zijn nieuwe single ‘Cracklin’ Rosie’, een cover van de Neil Diamond-classic uit 1970, voor het genre dat aansluit bij zijn allereerste muzikale herinneringen. Dirk Nyberg werd geboren in 1968 en groeit op met de favoriete muziek van zijn ouders: Tom Jones, Engelbert Humperdinck,…en uiteraard Neil Diamond. Al ruim 10 jaar brengt hij dit soort van repertoire op privé feesten. Deze ‘Cracklin’ Rosie’ van Dirk Nyberg is dan ook een ode aan één van zijn allergrootste idolen en een eerbetoon aan zijn ouders, die beiden veel te jong overleden. Moeder als hij 2 jaar is en vader als hij 24 is…

“Deze muziek en de zeer herkenbare stem van Neil Diamond brengen veel herinneringen terug aan mijn jeugd, zoals een geur, een kamer of een sfeer herinneringen kunnen oproepen. ‘Cracklin’ Rosie’ wordt straks 50 jaar oud en was één van de eerste grote successen van Neil Diamond. De release van mijn nieuwe single is dan ook een ode aan hem en aan mijn overleden ouders, die net als ik grote fan waren”, aldus Dirk Nyberg.

Deze opgefriste versie van ‘Cracklin’ Rosie’, in een productie van Lex De Groot, klinkt opgewekt, straalt de nostalgie van toen uit en zet aan tot feesten. Jullie mogen van Dirk Nyberg en Lex De Groot alleszins nog meer van dit soort nostalgische terugblikken verwachten in 2020!

Binnenkort start Entertainment Today met een (wekelijkse) nieuwsbrief. Mis dit niet en schrijf je nu meteen in!

* verplicht in te vullen
Entertainment Today