8 °C Antwerpen, BE
zondag 3 maart 2024
8 °C Antwerpen, BE
zondag 3 maart 2024

Disneyland Parijs gaat fors investeren!

disneyland paris

De komende jaren gaat The Walt Disney Company twee miljard euro investeren in zijn attractiepark in Parijs.  Er komen drie gloednieuwe zones in het teken van Frozen, Starwars en Marvel.

Disney omschrijft het plan als één van de meest ambitieuze projecten van het park sinds z’n opening in 1992.  Met de geplande investeringen wil Disney aantonen dat ze blijven geloven in het attractiepark nabij Parijs.

De fans van het park zullen wel nog even moeten wachten voor er daadwerkelijk iets van de investeringen merkbaar zal zijn.  Vanaf 2021 zullen er met de regelmaat van de klok nieuwe attracties verschijnen.  Bovendien zijn ze ook van plan om meer live entertainment in de parken aanwezig te laten zijn. Daarvoor zullen er echter wel enkele vaste waarden moeten sneuvelen.

Zo verdwijnen onder andere Armageddon, de Disney Channel attractie, Restaurant des Stars, Moteurs Action, Blockbuster Café en de Rock ‘n’ Roller coaster. Die laatste zal omgetoverd worden in een attractie rond Iron Man. Op Hollywood Boulevard zal de Studio Tram Tour verdwijnen. Ook de straat zelf gaat er volledig anders uitzien. Achter Toy Story Playland komt alvast één nieuwigheid: The Alien Swirling Saucers attractie. Hoe die er precies zal uitzien, houden ze nog even geheim.

Maar voor al die aangepaste rollercoasters en verdwenen nostalgische plaatsen krijgen de fans heel wat nieuwigheden in de plaats. Zo zullen er drie nieuwe zones komen: in het teken van Marvel-stripfiguren, Frozen en Starwars.

Beste bezochte park

Disneyland Parijs is het meestbezochte pretpark van Europa en naar eigen zeggen ook de belangrijkste toeristische bestemming, goed voor 320 miljoen bezoekers sinds de opening 25 jaar geleden.

Disneyland Parijs mag dan wel veel bezoekers trekken, het bedrijf Eurodisney had jarenlang financiële problemen door onder meer de zware schuldenlast. Vorig jaar nam Walt Disney de controle over, nu wordt er dus flink geld in gepompt.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today