17 °C Antwerpen, BE
dinsdag 18 juni 2024
17 °C Antwerpen, BE
dinsdag 18 juni 2024

Dit hoorde Bab Buelens toen ze na operatie ontwaakte

Foto: VTM

Vier jaar geleden werd Bab Buelens ernstig ziek. Na heel wat onderzoeken bleek ze het ‘notenkrakersyndroom’ te hebben. Een open buikoperatie was de volgende stap maar dat liep niet volledig zoals gepland.

“Na een week mocht ik naar huis, maar ik voelde me daar zieker en zieker worden. Een paar dagen later belandde ik ’s nachts weer in het ziekenhuis. Ik kon nog amper ademen. Heel heftig. Ik werd met spoed weer opengemaakt”, vertelt Bab aan Het Laatste Nieuws.

De eerste ingreep bleek niet geslaagd. “Toen ik wakker werd, hoorde ik hoe moeilijk het was geweest. Hoe ik onder andere transplantaties van aders had gekregen. Ik bleef net geen twee maanden in het ziekenhuis”, vertelt Bab Buelens aan Het Laatste Nieuws.

De aandoening draagt ze de rest van haar leven mee. Er zouden nog een paar operaties mogelijk zijn om de klachten te verminderen.

Indien zij en haar partner Vincent nog kinderen zouden willen, zou dit tijdens de zwangerschap kunnen leiden tot stijging van symptomen. Gelukkig heeft Bab geleerd om dat te aanvaarden.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today