9 °C Antwerpen, BE
vrijdag 1 maart 2024
9 °C Antwerpen, BE
vrijdag 1 maart 2024

Down The Road onder vuur: “Geen correct beeld van de werkelijkheid.”

Foto: VRT

Dieter Coppens is terug met het vierde seizoen Down The Road. Voor dit nieuwe seizoen trekt hij opnieuw op reis met de groep jongvolwassenen die het eerste seizoen zoveel kleur gaven. Toch klinkt er voor het eerst ook kritiek op het vaak bejubelde één-programma.

Het programma zou immers té rooskleurig zijn. “Leven met mensen met het syndroom van Down kan keihard zijn”, getuigden enkele ouders. En Dieter Coppens werd ook zelf al geconfronteerd met die kritiek…

“Vorig jaar werd ik op het verjaardagsfeestje van mijn broer aangesproken door een vrouw achter de toog. Ze zei dat het een heel mooi programma was, maar dat ze er niet naar kon kijken. Ze had een zoon met Down en die kon helemaal niets, in tegenstelling tot de gasten waar wij mee op reis gaan. Ze vond dus dat het programma geen correct beeld gaf van de werkelijkheid”, vertelt Dieter in Het Laatste Nieuws.

“Natuurlijk had die vrouw een punt, maar wij behandelen ook niet alle aspecten van de ziekte”, verduidelijkt Dieter Coppens in het dagblad. “We zouden zes gasten kunnen meenemen die veel minder kunnen, maar daarmee bewijs je niemand een dienst.”

Toch gaat het programma niets uit de weg. Zo ontploft Kevin, één van de deelnemers, een keer helemaal en dat wordt ook getoond, vertelt Dieter Coppens in Het Laatste Nieuws. “We kaarten zoiets aan, maar natuurlijk begrijp ik die kritiek.”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today