14 °C Antwerpen, BE
zondag 19 mei 2024
14 °C Antwerpen, BE
zondag 19 mei 2024

Drie Vlaamse hitmakers voor de BNL-hit-zaterdag

BNL

Voor BNL nadert D-day met rasse schreden en het is uitkijken naar de namen die het station naar voren schuift voor de presentatie van de programma’s. Showbizzsite kon gisteren alvast een primeur te pakken krijgen en kan verklappen wie de hitlijsten op zaterdag zal presenteren : David Vandyck, Wim Leys en Lennaert Maes. We kregen Wim Leys te pakken en die is vol lof over het enthousiasme van zijn collega’s en de aanpak van de zender, maar vooral ook de diverse mogelijkheden die zullen worden aangereikt aan artiesten en bands voor de promotie van hun muziek.

De zaterdag… die is van ons” stelt Wim en hij verduidelijkt: “Op zaterdag brengen we werkelijk heel het spectrum van de muziekindustrie. En zo kunnen we kansen geven voor nieuw werk in de BNL TIP 20 die David presenteert van 10u00 tot 12u00. De populairste songs van het moment rijg ik aan mekaar in de BNL 50 van 12u00 tot 16u00.  En Lennaert geeft zijn kijk op de beste langspelers van het moment in de ALBUM 30 van 16u00 tot 18u00. Van 18u00 tot 22u00 brengen we de info van waar de artiesten en bands in het land te zien en te horen zijn. Wie is onderweg naar waar of wie staat waar al op een podium? Het antwoord krijg je op zaterdag bij BNL. Met die hitlijsten van ’s morgens vroeg tot de zaterdagavond bombarderen wij de zesde dag van we week tot BNL-HIT-ZATERDAG. Met onze drie verschillende stijlen vertegenwoordigen we ook het brede spectrum in de muziek. David in het popsegment, ikzelf in het populaire genre met vaak een retro-touch en Lennaert als singer-songwriter iets meer theater en bij momenten kleinkunst. Zeg nu zelf… over een HIT-ZATERDAG gesproken”.

BNL TIP 20 : David Vandyck is van kindsbeen af gebeten door de muziekmicrobe. Een succesplaat ter ere van Davids grote idool Will Tura met een uitverkochte tournee en diverse  duetten zorgden voor een eerste doorbraak. Davids actuele liedjes en sound komen van het team dat achter de successen zit van Marco Borsato. David is dan ook een échte tip voor de top. En de tips van het moment, die serveert hij in de BNL TIP 20, iedere zaterdag van 10u00 tot 12u00.

BNL TOP 50 : Wim Leys bracht in januari 2001 zijn solo-debuut ‘Raak’ uit. En het was ook meteen raak. De opvolger ‘Elk z’n eigen gang’ (pam pam pam) deed het nog beter en Vlaanderen ontdekte de spring-in-’t-veld Wim Leys.  Wim was enkele jaren actief bij Radio 2 waar hij samen met Ro Burms wekelijks De Zondagsclub presenteerde. Bij BNL presenteert hij de TOP 50  en is hij meteen de vaandeldrager van de HIT-ZATERDAG die weldra ook her en der in Vlaanderen (live) te zien zal zijn! De BNL 50 is elke zaterdag te beluisteren van 12u00 tot 16u00.

BNL ALBUM 30 : Lennaert Maes is dé geknipte man om een blik te werpen op het albumaanbod van vandaag. Lennaert is een duizendpoot: singer-songwriter, cabaretier, acteur, presentator en frontman van Lenny & The Wespen. Lennaert lijkt de rust zelve maar is eigenlijk hyperproductief. Hij schrijft songs voor helden als Guy Swinnen, Paul Michiels en Kommil Foo en voortaan plukt hij de pareltjes uit de albums van het moment, zaterdag van 16u00 tot 18u00 in de BNL ALBUM 30.

BNL zal vanaf 13 april 12u te ontvangen zijn op de frequenties die nog in gebruik zijn door VBRO. Dit geldt voor zowel de 17 FM-frequenties als het DAB+ kanaal. Vanaf paasmaandag ook online en via de digitale televisie Telenet kanaal 944 en Orange 878. Vanaf 13 april heeft Vlaanderen er een nieuw nationaal radiostation bij: BNL! 

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today