20 °C Antwerpen, BE
vrijdag 12 augustus 2022
20 °C Antwerpen, BE
vrijdag 12 augustus 2022

Echtgenote Peter Van de Veire: “het helpt dat mijn man een bekende kop heeft”

Peter Van de Veire
Foto: Photo News

Ilse Van Loy heeft er een stormachtig jaar opzitten. Als echtgenote van Peter Van de Veire deelde ze in de klappen van de zaak ‘Eveline’, maar als kinderpsychiater werd ze ook geconfronteerd met schrijnende situaties door de coronacrisis.

“Het is vreselijk wanneer je jongeren geen hulp kan bieden omdat een gezin het financieel niet kan dragen of omdat de mutualiteit maar 24 sessies in een heel mensenleven terugbetaalt”, vertelt Ilse in Dag Allemaal. “Je moet je eens inbeelden dat we tegen een kankerpatiënt zeggen dat we de eerste sessies betalen, maar dat de rekening daarna voor hem is. Onvoorstelbaar, toch?”

Daarom ging Ilse Van Loy een samenwerking aan met een juwelenontwerpster om samen een collectie uit te brengen. Met de opbrengst van ‘Huis 8 by Anne Zellien’ wil ze fondsen werven om kansarme jongeren ook de kans op therapie te geven. Ilse geeft toe dat ze als ‘echtgenote van’ daar zeker een voordeel geniet.

“We moeten daar niet onnozel over doen: het helpt dat mijn man een bekende kop heeft” geeft Ilse Van Loy ruiterlijk toe in Dag Allemaal. Toch is het niet nodig om bekend te zijn om een positieve stempel te drukken op de samenleving.

“Daar draait vzw Huis 8 ook om. Elk kind draagt de mogelijkheid in zich om een schitterende bijdrage te leveren aan de wereld waarin we leven en elk kind verdient dan ook alle kansen om zich te ontplooien. Want kinderen zijn onze toekomst”, benadrukt Ilse Van Loy in Dag Allemaal.

Binnenkort start Entertainment Today met een (wekelijkse) nieuwsbrief. Mis dit niet en schrijf je nu meteen in!

* verplicht in te vullen
Entertainment Today