Eddy Planckaert moest van de dokter tien kilo vermageren om gezondheidsproblemen te vermijden. In Dag Allemaal onthult Eddy het Spartaanse dieet waarmee hij ondertussen achttien kilo kwijtspeelde…
Eddy Planckaert geeft toe dat hij gewoon gezonder is gaan eten. Minder pasta en ‘patatten’ en veel meer groente. Ook als ontbijt…
“Als ik iets in mijn kop heb, ga ik ervoor, hoe extreem ook. Zo drink ik ook geen druppel alcohol meer”, onthult Eddy Planckaert in Dag Allemaal.
“Hoelang ik dat nog kan volhouden? Zolang als het moet. Niet dat ik nog veel extra kilo’s wil kwijtraken, maar ik voel mij hier goed bij”, benadrukt Eddy in het weekblad. “Ik ga nu ook geregeld op de weegschaal staan, dat deed ik vroeger nooit.” Zo ziet een maaltijd van Eddy er tegenwoordig uit…
“Ik sta op en eet een schotel met paprika’s – groen, geel en rood -, tomaten, radijzen, een massa gember, noten, dadels, vijgen, een stukje geroosterd brood en een stuk kaas. Daar doe ik dan olijfolie op en balsamico-azijn, en dat is alles”, onthult Eddy Planckaert in Dag Allemaal.
“’s Middags eet ik bijna niets – dat heb ik nooit gedaan – en ’s avonds een groot bord salade.” Grote vleeseters waren de Planckaerts nooit. “Een keer per week een goeie biefstuk of een stukje kip, dat volstaat”, aldus Eddy Planckaert in Dag Allemaal.