18 °C Antwerpen, BE
dinsdag 23 juli 2024
18 °C Antwerpen, BE
dinsdag 23 juli 2024

Eeuwige dromer Willy Sommers brengt nieuwe single uit!

Willy Sommers
© CNR Records

Op een nieuw Willy Sommers-album is het nog even wachten tot 23 augustus maar Willy stelde afgelopen vrijdag in primeur de eerste single ‘Eeuwige Dromers’ voor. Een uiterst geslaagde en eigentijdse bewerking, uiteraard in het Nederlands, van ‘Daydream Believer’ van The Monkees.

Willy Sommers toert al 5 jaar langs onze Vlaamse culturele centra met z’n programma ‘Het Erfgoed van…’, een programma dat na al die jaren nog steeds enorm aanslaat bij het publiek en waarvan het succes keer op keer bewijst dat de Vlaming het oude repertoire van Willy maar al te graag blijft omarmen.

Het aanhoudende succes van deze theatertour heeft Willy geprikkeld om op zoek te gaan naar ‘Het Erfgoed’ waarnaar hij zelf zou willen gaan luisteren en dat bracht hem uiteindelijk terug bij z’n eigen roots. Willy begon z’n carrière destijds bij The Yeats, een coverband die werd opgericht in 1969.

De nieuwe wereld die voor de jonge Willy De Gieter openging tijdens dat eerste jaar op de podia heeft vanzelfsprekend een blijvende indruk nagelaten op de man.Toen Willy eerder vorig jaar begon na te denken over een nieuw album en een thema daarvoor was de link voor hem dan ook snel gelegd.

Willy ging opnieuw grasduinen in het coverrepertoire van The Yeats van het jaar 1969, dook met heel wat muzikale bagage uit 1969 en ideeën de studio in… en het resultaat werd een album vol nostalgische popmuziek! De ‘sultan van Pukkelpop’ wil er z’n jonge fans maar al te graag mee laten kennismaken met de popmuziek die dit jaar exact 50 jaar geleden uitgebracht werd en die destijds niet alleen op Willy een diepe indruk heeft gemaakt, maar ook de hele muziekindustrie blijvend heeft veranderd.

Op het album zelf is het nog even wachten tot 23 augustus maar vandaag stelt Willy in primeur de eerste single ‘Eeuwige Dromers’ voor. Een uiterst geslaagde en eigentijdse bewerking, uiteraard in het Nederlands, van ‘Daydream Believer’ van The Monkees.

De single is nu verkrijgbaar als digitale download en via streaming.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today